Ostali sportovi

FOTO: Pobjeda zeničkih Neimara u derbiju kola u zeničkoj Areni, tri gola Armina Kapetana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 14. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bio je domaćin ekipi MNK „Tutsal Team“ iz Tešnja. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici od 16 sati pred oko 300 gledalaca. Ovo je, inače, posljednje kolo ligaškog dijela takmičenja.

Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa MNK „Neimari“.

REZULTAT: MNK „NEIMARI“ – MNK „FUTSAL TEAM“  TEŠANJ 6:3  (3:0);

Strijelci za „Neimare“ bili su: Armin Kapetan (3x) u 20′, 26′ i 35′, Anel Dedić u 9′, Sulejman Salkić u 11′ i Mirza Sejmen u 28.minuti.

Golove za „Futsal Team“ postigli Mahmut Bahtić (2x) u 32′ i 38′ i Mirzet Avdušinović u 27. minuti.

Službena lica na utakmici: Prvi sudija Oliver Žilić (Vitez), drugi sudija Elmedin Padalović (Buturović Polje), delegat Kemal Topalović (Kaćuni);

 Sastav ekipe Neimari:

Haris Čakić (golman), Seldin Zatagić (cap), Anel Dedić, Amar Šišić, Armin Kapetan, Mirzad Kozlić (golman), Elmin Zatagić, Sulejman Salkić, Amar Vehabović, Enis Ismić, Ensar Krehmić, Samir Spahić, Mirza Sejmen; (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević);

Prije početka utakmice mala svečanost, u kojoj Neimari tradicionalno predstavljaju zeničke sportske legende i uručuju im prigodne poklone. Večerašnji gosti Neimara bili su Nizah Hukić, koordinator omladinskih selekcija NK Čelik i Almir Tolja, bivši golman u više ekipa.

U zeničkoj ljepotici Areni „Husejin Smajlović“ danas smo gledali derbi utakmicu, između domaće ekipe MNK „Neimari“, trenera Mersida Burekovića i ekipe MNK „Futsal Team“ iz Tešnja. U ovoj utakmici bolji su bili domaći futsaleri Neimara, ostvarili su zasluženu pobjedu i revanširali se za poraz u Tešnju.

U prvom poluvremenu domaća ekipa Neimari postigla je tri gola za vođstvo od 3:0 preko Anela Dedića u 9′, Sulejmana Salkića u 11′ i Armina Kapetana u 20′, što je i bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu obje ekipe su postigle po tri gola. Prvo su Neimari povećali na 4:0 u 26′ preko Armina Kapetana, a gosti smanjuju na 4:1 u 27′ preko Mirzeta Avdušinovića. U narednoj 28′ je 5:1 za Neimare, strijelac je Mirza Sejmen. U 32′ Tešnjaci postižu svoj drugi gol za rezultat 5:2 preko Mahmuta Bahtića. Domaći povećavaju na 6:2 u 35′ trećim golom Armina Kapetana. Do kraj autakmice smo vidjeli i treći gol za goste u 38′, a strijelac je svojim drugim golom Mahmut Bahtić, za konačnih 6:3 za Neimare.

Ovo je deveta pobjeda Neimara uz tri poraza od 12 odigranih utakmica, jer su Neimari bili slobodni u prvom i osmom kolu. Gol razlika Neimara je 80:35 (+45), imaju 27 bodova na tabeli Prve futsal lige FBiH, grupa Centar, kao i FK Futsal Željezničar iz Sarajeva.

Rezultati 14.kola:

Zenica: MNK Neimari – MNK Futsal Team Tešanj 6:3

Usora: MNK Usora – FK Futsal Željezničar 6:3

Žepče: MNK Žepče – MNK Fojnica (19h)

(Slobodna ekipa KMF Vitez)

SADA SLIJEDI PLAY OFF ZA PRVAKA PRVE FUTSAL LIGE FBiH

Shodno Propozicijama takmičenja Prve futsal lige Federacije BiH, nakon 14. odigranog kola po dvije najbolje plasirane ekipe grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug ostvarit će plasman u play-off sa prvaka Prve futsal lige FBiH za takmičarsku sezonu 2022/2023.

Žrijeb parova za play-off Prve futsal lige FBiH izvršit će se u utorak 14.03.2023. godine u Sarajevu u prostorijama NS Federacije BiH sa početkom u 12:00 sati.

Play-off se igra po dvostrukom kup sistemu (domaćin-gost) i to: četvrtfinale, polufinale i finale, s tim što se u četvrtfinalnim i polufinalnim utakmicama ne mogu sastati klubovi iz iste grupe.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno