Nogomet

FOTO: Pobjeda zeničke Fortune u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru posljednjeg, devetog kola, jesenjeg dijela sezone u Kantonalnoj ligi ZDK, sezona 2020/2021, nogometaši zeničke Fortune bili su domaćini ekipi Proletera iz Makljenovca.

Zasluženu pobjedu na oproštaju od svojih navijača zabilježila je Fortuna.

Rezultat: NK Fortuna – NK Proleter Makljenovac 3:1 (1:0);

Strijelci su bili: Mahir Jusić u 3′, Tarik Huzbašić u 47′ i Irnis Kubat u 53′ za Fortunu, te rezervista Kristijan Bejić u 86.minutu.

Sastav Fortune:

Alvin Bujak, Elman Pašalić, Kenan Zahirović, Almedin Pjanić, Adnan Šarić (cap), Tarik Huzbašić, Harun Bajramović, Ajnur Gluhić, Mirza Serdarević, Mahir Jusić, Irnis Kubat.

U drugom poluvremenu u igru su ušli: Anes Agić, Ajdin Hrustić, Semir Tarahija, Harun Šarić i Zulfo Madeško. Na klupi je još bio Belmin Osmančević. (Glavni trener Armin Bujak, predstavnik kluba Mersid Bureković);

Utakmica je odigrana danas, 18.10.2020.godine, na „B“ terenu sa plastičnom podlogom na Kamberovića polju po sunčanom i prohladnom vremenu (+14*C) bez prisutva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu.

Glavni sudija bio je Emsad Topalović, pomoćnici A1 Amar Hrustanović, A2 Arnes Gadžun, delegat Ernes Talić (svi iz Zenice).

Domaći odlično otvaraju utakmicu i od treće minute imaju vođstvo od 1:0 preko Mahira Jusića. Na početku drugog poluvremena, u 47′, domaći udvostručuju vođstvo na 2:0, fenomenalnim golom mladog Tarika Huzbašića, snažan i neodbranjiv šut sa oko 30 metara. Ubrzo, u 53′, domaći povečavaju vođstvo na 3:0, takođe, lijepim golom Irnisa Kubata sa ivice šesnaesterca.

Nakon toga trener Bujak, u narednih 15-ak minuta,  uvodi u igru petoricu mlađih igrača, koji su se dobro „nosili“ sa iskusnom ekipom Proletera. Do kraja utakmice gosti su uspjeli smanjiti rezultat na 3:1, golom rezerviste Kristijana Bejića, koji je ušao u igru na početku 2.poluvremena.

Završilo je 3:1 za zeničku Fortunu, potpuno zasluženo.

Ovo je bila treća pobjeda Fortune, uz dva remija i četiri poraza, 11 bodova i peto mjesto na tabeli jesenjeg dijela sezone u Kantonalnoj ligi ZDK.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno