Rukomet

FOTO: Pobjeda RK Čelik nad Rudarom iz Banovića u zeničkoj Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda RK Čelik nad Rudarom iz Banovića u zeničkoj Areni – U zaostaloj utakmici iz 8. kola Prve rukometne lige Federacije BiH, grupa Sjever, rukometaši Čelika bili su domaćini ekipi Rudara iz Banovića.
Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je favorizovana ekipa zeničkog Čelika.

Rezultat: RK Čelik – RK Rudar Banovići 33:24 (15:13);

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, prema epidemiološkom protokolu, bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa (COVID-19) u cijelom svijetu.

Sudije su bili A.Dautović i A.Đulović, a delegat Daniel Sabljić.
Isključenja: RK Čelik dvije minute, RK Rudar (B) 6 minuta, po tri opomene za obje ekipe.

Satav ekipe Čelika i postignuti golovi

RK ČELIK :
Haris Muhić, Adnan Sumbuljević, Riad Polić, Mirsad Čelenka, Aldin Begagić 4, Faris Mrako 3, Jasmin Omerović 1, Mirza Dervenčić 12, Admir Kišić 4, Ante Dragičević 3, Adi Mešinović 1, Slaven Šijaković, Mario Filipović 1, Edin Gušić 4, Dženan Hodžić, (Trener Seldin Rizvanović, službeno lice Pane Škrbić).

Zanimljiva i korektna utakmica u Zenici između starijeg zeničkog prvoligaša i favorizovane ekipe Čelika i banovičkog Rudara, koji je u Zenicu doputovao sa devet igrača.
U prvom poluvremenu gosti su pružili dostojan otpor Zeničanima što govori i rezultat na kraju prvog poluvremena, 15:13. Domaći rukometaši su u drugom poluvremenu „ubacili“ u brzinu više i prednost se povečavala do konačnih plus devet golova, 33:24, što je i konačan rezultat u ovom meču.

Nerješiva enigma za Banovićane bio je Mirza Dervenčić, popularni Piđa i povratnik u redove Čelika sa 12 golova, a pratili su ga Aldin Begagić, Admir Kišić i Edin Gušić sa po četiri gola.
Kod gostiju iz Banovića, trenera Damira Ibrića, strijelci su bili: Almedin Ćasurović sa 8, Toni Knezović 6, Jasmin Demirović i Almin Iljazagić po 4, te Denis Nukić 2 gola.

Tako je RK Čelik ostvario osmu pobjedu uz jedan poraz i to na gostovanju u sedmom kolu, od direktnog rivala u borbi za prvo Prve lige Federacije BiH, grupa Sjever, ekipe Gradačca (26:28).
Vodeća ekipa Gradačca je na omjeru od devet pobjeda i 18 bodova, Čelik ima 16, a treći Čelik Junior 12 bodova, Kakanj, Jajce, Bosna TS i Žepče po 10 bodova i t.d.

U subotu, 28. novembra, Čelik u 10. kolu gostuje u Tešnju, kod Bosne TS. Sve utakmice se igraju bez prisustva gledalaca.

Parovi 10.kola, 28./29.11.2020. (Sport DC)
Bosna TS – Čelik
Čelik Junior – Žepče
Kakanj – Gradačac
Travnik – Jajce
Krajina – „Sana 7“
Donji Vakuf – Rudar

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno