Ostali sportovi

FOTO: Pobjeda OK Čelik-R, porazi ŽOK Željezara Zenica i OK Block Out

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda OK Čelik-R, porazi ŽOK Željezara Zenica i OK Block Out – U vikendu iza nas dvije ženske odbojkaške ekipe igrale su prvenstvene utakmice 6.kola i to u Superligi za žene, te u Prvoj ligi FBiH, grupa A2. Zabilježena je jedna domaća pobjeda (OK Čelik-R) i jedan domaći poraz (ŽOK Željezara Zenica). Odbojkaši OK Block-Outa u 8. kolu, proteklog vikenda su poraženi na gostovanju u Zavidovićima.

U Superligi za žene, grupa Sjever, odbojkašice Čelik-R u šestom kolu bile su domaćini ekipi Žepča i zabilježile su novu ubjedljivu pobjedu od 3:0.

Rezultat po setovima:

OK “Čelik-R” Zenica – ŽOK “Žepče” Žepče 3:0 (25:12, 25:16, 25:17) – 75:45;

U narednom 7. kolu odbojkašice OK Čelik-R gostuju kod OK Maglaj.

 

Odbojkašice Željezare Zenica u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa A2, u šestom kolu bile su domaćini ekipi OK Vogošća, u derbiju kola, i doživjele su prvi poraz u prvenstvu nakon velike borbe.

Rezultat:

ŽOK “Željezara” Zenica – OK “Vogošća” 1:3 (18 : 25 ; 17 :25 ; 25 : 22 ; 20 : 25) – 80:97;

 

Ova derbi utakmica odigrana je u sali Prve Gimnazije u Zenici pred prepunim gledalištem, sa velikom podrškom i frenetičnim navijanjem za domaću ekipu Željezare Zenica. Prva dva seta dobile su gošće iz Vogošće dosta ubjedljivo, sa sedam i osam poena prednosti, a treći set su dobile domaće odbojkašice.

U četvrtom, odlučujućem, setu više sreće imale su gošće iz Vogošće i zasluženo slavile u Zenici sa 1:3.

Nakon ove utakmice na oficijelnoj facebook stranici ŽOK Željezara su objavili:

-Čestitamo ekipi iz Vogošće na pobjedi, a nama ostaje žal za četvrtim setom, gdje su gošće imale malo više sreće i završile set i utakmicu u svoju prednost. Niz pobjeda se nažalost prekinuo, ali nije još gotovo, djevojke će još više raditi kako bi u revanšu vratile tri boda. Bravo djevojke i treneri! Idemo dalje po nove pobjede! -, kažu iz ŽOK Željezara. Sa ove utakmice donosimo i foto galeriju.

U narednom 7.kolu odbojkašice ŽOK Željezara Zenica gostuju kod ekipe ŽOK Zavidovići.

Odbojkaši OK Block-Out-a, u svojoj prvoj sezoni, a uokviru 8.kola Superlige, grupa Jug, bili su gosti kod ekipe OK Zavidovići. Nažalost, doživjeli su i sedmi poraz u prvenstvu od ekipe u Zavidovićima.

Rezultat:

OK “Krivaja” Zavidovići – OK “Blok-Block Out” Zenica 3:0 (25:13, 25:23, 25:15) – 75:51;

U narednom 9.kolu odbojkaši OK Block Out su domaćini ekipi OK „Breza 1934“ iz Breze.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno