Nogomet

FOTO: Pobjeda NK Čelik protiv Iskre u generalnoj provjeri

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda NK Čelik protiv bugojanske Iskre u generalnoj provjeri – NK ČELIK – NK ISKRA 2:0; Stadion: „Bilino polje” u Zenici; Početak u 14,30 sati; Gledalaca oko 2.000. Vrijeme: sunčano i prohladno (+ 9*C). Za gledaoce je bila otvorena pokrivena tribina Zapad, a ulaz je bio slobodan.

Uokviru generalne provjere pred nastavak prvenstva u BH Telekom Premijer ligi BiH, u Zenici na stadionu “Bilino polje“, igrali su domaći NK Čelik i ekipa NK Iskra iz Bugojna, član Prve lige Federacije BiH. Završeno je očekivanom pobjedom domaćih nogometaša, koji su se znatno pojačali pred nastavak prvenstva

REZULTAT: ČELIK – ISKRA BUGOJNO 2:0 (0:0)
Strijelci: Stevo Nikolić u 55. i Marin Jurina u 57.minuti za Čelik;

Sastav ČELIKA: Matej Marković, Toni Livančić, Boris Pandža, Tin Karamatić, Dino Bevab (od 68.Dino Ćemalović), Josip Šantić (od 81.Armin Duvnjak), Šišić, Ognjen Đelmić (od 46.Marin Jurina), Fenan Salčinović (od 72.Mahir Mehić), Chihat Celik (od 54.Nemanja Anđušić), Stevo Nikolić. (Šef stručnog štaba Slaven Musa);
Na klupi Čelika bili su još: Fikret Karajbić (golman) i Anes Duraković.

Prvu priliku na utakmici imao je Stevo Nikolić u 10.minuti, čiji je šut sa 16 metara otišao pored gola.
Jedinu veliku šansu imala je Iskra u 11. minuti, kada je golman Marković otišao u prazno, a Seferović šutirao sa sedam metara, ali se iskusni Pandža našao na mjestu i sa gol linije otklonio opasnost.

U 25.minuti Celik je pucao pored gola u vanjski dio mreže iskosa sa lijeve strane, a u 28.minuti Stevo Nikolić pogađa prečku, da bi isti igrač u 31.minuti šutirao neprecizno, pored gola. U finišu prvog poluvremena, u 41.minuti Fenan Salčinović je izvrsno šutirao sa oko 20-ak metara, ali je gostujući golman uz pomoć prečke spasio svoj gol.

Čelik je došao u vođstvo u 55.minuti preko Steve Nikolića na centaršut Salčinovića, a samo dvije minute kasnije, u 57.minuti, rezervista Marin Jurina je povisio na 2:0 nakon centaršuta Nemanje Anđušića, što se ispostavilo kao konačan rezultat današnje utakmice.

U 64.minuti Nikolić je šutirao glavom, golman odbranio, a u 75. minuti Nemanja Anđušić je lijepim udarcem pogodio stativu.
Čelik je imao šansu i u 85.minuti i nakon nekolliko pokušaja Čelikovih igrača, Mahir Mehić nije uspio savladati gostujućeg golmana.
Po prikazanoj igri trener Slaven Musa može da bude zadovoljan, ali najteže mečeve njegov tim tek čeka od narednog vikenda, kada se nastavlja BH Telekom Premijer liga. Zeničani su u opasnoj zoni, ali uz brojna pojačanja odlučni su da ostanu u Premijer ligi. Proljetni dio šampionata crno-crveni otvaraju domaćim susretom sa Vitezom, idućeg vikenda.

Tokom susreta u nekoliko navrata bilo je navijanje iz gledališta, a na kraju utakmice veliki aplauz za igrače Čelika, koji su to zaslužili prema prikazanoj igri.

Tekst E. Imamović

FOTO: E. Imamović i Jasmin Hadžić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno