Rukomet

FOTO: Pobjeda nad Juniorima, četiri pobjede RK Čelika iz četiri utakmice!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici RK Čelik – ŠR Čelik Junior pobijedila je za klasu bolja ekipa RK Čelika, rezultatom 29:25 i tako postigla četiri pobjede u četiri utakmice zaredom.

  • ”Pala” i Škola rukometa RK Čelik Junior
  • Rezultat: RK Čelik – Škola rukometa Čelik Junior 29:25 (poluvrijeme 15:9 za Čelik)
  • RK Čelik u subotu putuje u goste kod RK Žepča po 3 nova boda

Utakmica četvrtog kola Prve lige Federacije BiH: RK Čelik – RK Škola rukometa Čelik Junior. Igrano u Gradskoj areni Husejin Smajlović. Rezultat: 29:25 (15:9) za RK Čelik. Igrano bez prisustva publike. Sudije Kalabušić i Smajlović. Delegat: Emir Konjičanin. Isključenja: RK Čelik 8 minuta, RK Škola Junior 4 minuta. Sedmerci RK Čelik 2 (0). RK Škola Junior 3 (3).

RK ČELIK: Danijel Jurić (1), Haris Muhić, Adnan Sumbuljević, Riad Polić, Mirsad Čelenka, Aldin Begagić (4), Faris Mrako (2), Jasmin Omerović, Mirza Dervenčić (6), Admir Kišić (4), Ante Dragičević (1), Slaven Šijaković (5), Mario Filipović, Edin Gušić (6), Dženan Hodžić, Harun Alihodžić.

RK ŠKOLA JUNIOR: Salih Čelarević, Amar Kobilica (8), Faris Telalović, Amer Ekinović, Anes Suljić (3), Emel Šabić (6), Ajdin Tufekčić, Dermin Šabanović (4), Edhem Grabus, Omer Suljić, Stjepan Baltić (2), Malik Delić, Jasmin Beganović, Muhamed Ajanović (3), Ismar Đapo, Nikola Nevistić.

Zanimljiva i korektna utakmica

Dobra i zanimljiva, fer plej i korektna utakmica u Zenici između dvije zeničke ekipe koje se odlično poznaju – RK Čelik i ŠR Čelik Junior. Pobijedila je za klasu bolja ekipa RK Čelika, a RK Čelik Junioru nije preostalo ništa drugo osim da tokom svih 60 minuta ”juri” da smanji razliku, jer je tokom utakmice bilo i 10 golova razlike u korist RK Čelika.

Rezultat je na kraju prvog poluvremena iznosio 6 golova razlike za RK Čelik i domaćin je odmah pokazao ko je ”stariji brat” u Zenici.

U drugom poluvremenu RK Čelik je vodio i sa deset golova razlike, ali se pred kraj utakmice ta razlika prilično istopila, najviše zbog grešaka igrača RK Čelika. Utakmica je završena rezultatom 29:25 za RK Čelik.

Tako je RK Čelik ostvario i četvrtu pobjedu zaredom i sa 12 bodova vodi na čelu tabele Prve lige Federacije BiH-Sjever.

RK Čelik bio bolji u prvom poluvremenu

RK Čelik je odigrao bolje prvo nego drugo poluvrijeme, iako je sredinom drugog poluvremena imao i 10 golova razlike u plusu. Golman Riad Polić je sa 13 odbrana u prvom poluvremenu bio sjajan, a dobro je branio i Haris Muhić Kire u drugom poluvremenu (10 odbrana). Odbrana RK Čelika je dobro funkcionisala sa Danijelom Jurićem kao komandantom odbrane.

Iskusni Mirza Dervenčić, bek RK Čelika, odlično je odigrao prvo poluvrijeme (postigao 6 golova), a udrugom poluvremenu je malo posustao i pravio tehničke greške.

Kobilica je golgeter utakmice sa 7 golova

Krilo RK Čelika Edin Gušić je bio standardno dobar, iako je igrao povrijeđen i postigao je 6 golova. Slaven Šijaković je za RK Čelik postigao 5 golova, Admir Kišić i Aldin Begagić po 4, a Faris Mrako 2, i to u trenucima kada su golovi bili vrlo važni za ekipu RK Čelik.

Kod Škole Čelik Junior najviše golova je postigao Amar Kobilica, koji je sa 7 golova bio i golgeter utakmice. Amel Šabić je postigao 6, a Demir Šabanović 4 gola. Muhamed Ajanović, srednji bek Juniora, koji je dirigent igre Škole Juniora, postigao je 3 gola, koliko je pridodao i Anes Suljić. Dobro je branio golman Juniora Ajdin Tufekčić (14 odbrana, 2 penala).

I u Žepču pobjeda!

Kapiten RK Čelika Faris Mrako, koji je pred utakmicu sa Školom Junior najavio sigurnu pobjedu svog tima, za naš portal je poslije izjavio:

”Kao što sam i obećao pred utakmicu sa Školom Junior u svoje i u ime suigrača: naša sigurna i zaslužena pobjeda u gradskom derbiju! Naša pobjeda je čista kao suza i nije nijednog trenutka došla u pitanje. Vodili smo svih 60 minuta, jedno vrijeme i sa 10 golova razlike u našu korist… Rekao sam prijateljima iz Juniora da u utakmici s nama nemaju šta da traže i da sva tri boda idu nama. Tako je i bilo: sada imamo iz četiri utakmice u nizu – četiri pobjede! To smo mi, to je RK Čelik! Idemo dalje! I u Žepče naredne subote idemo na pobjedu!”

Utakmicu sa RK Žepčem Čelik igra 24. oktobra u sportskoj dvorani u Žepču.

Izvještaj: RK Čelik; Fotografije: Dino Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno