Ostali sportovi

FOTO: Pobjeda MNK „Neimari“ Zenica nad Drinom iz Goražda, tri gola Erdina Ramića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 8. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su domaćini  ekipi MNK Drina iz Goražda. Ovo je prvo kolo u drugom dijelu sezone. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, COVID-19, u cijelom svijetu. Zasluženu pobjedu u ovom susretu ostvarila je domaća ekipa MNK Neimari. Rezultat: MNK Neimari – MNK Drina  7:3 (4:2);

Strijelci za MNK Neimare bili su: Erdin Ramić (3x), te Alija Bajrić, Amar Šišić, Sulejman Salkić i Amir Baručija po jedan gol. Golove za Drinu postigli su Sanin Kanlić (2x) i Amer Drljević. Prvi sudija bio je Almir Bašić (Bugojno), drugi Alen Serdarević (Vitez), a delegat Osman Dervišević (Zenica).

Sastav ekipe Neimari: Aldin Beganović (golman), Alija Bajrić, Erdin Ramić, Hadis Krehmić (cap), Amar Vehabović, Venes Huskić (golman), Emin Husejnović, Amar Šišić, Mirza Sejmen, Amir Baručija, Sulejman Salkić, Ali Babić, Seldin Zatagić, Elmin Zatagić. (Trener Mirko Čampara);

Nakon zimske pauze, koja je trajala nakon 7.kola, od 20.12.2020.godine, danas, 30.1.2021.godine, krenuo je nastavak takmičenja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH, grupa 1, u kojoj nastupa i zenička ekipa MNK „Neimari“. U prvom kolu nastavka takmičenja zenički Neimari su ugostili ekipu Drine iz Goražda, od koje su poraženi službenim rezultatom od 3:0 zbog administrativne greške, te im uspjeli revanširati u potpunosti za poraz za „zelenim stolom“.

Na samom otvaranju utakmice vidjelo se da su domaći krenuli sa velikom željom za pobjedom kao i za revanšom za poraz u Goraždu. U drugoj minuti Neimari dolaze u vođstvo od 1:0 preko Alije Bajrića iz uigrane akcije nakon kornera. Gosti uzvraćaju u 6.minuti i iznenadnim golom uspjevaju izjednačiti na 1:1 preko Sanina Kanlića. U devetoj minuti Amar Šišić ponovo dovodi domaće u vođstvo od 2:1. Drina ponovo izjednačuje na 2:2 u 13.minuti, a strijelac je ponovo bio Sanin Kanlić. U istoj minuti, solo akcijom, Sulejman Salkić postiže novo vođstvo od 3:2 za Neimare. Na 4:2 za domaće povećao je Erdin Ramić u 18.minuti, što je bio i rezultat prvog poluvremena

I drugo poluvrijeme domaći kreću silovito, postižu još tri gola, dva gola preko Erdina Ramića u 23′ i 38′ i jedan gol Amira Baručije u 36′. Gosti postižu jedan gol u drugom poluvremenu preko Amera Drljevića u 23′ za konačnih i zasluženih, 7:3 za Neimare. Ovo je peta pobjeda Neimara u tekućem prvenstvu uz dva poraza. Na čelu tabele, nakon 7.kola, je bugojanska ekipa MNK „Iskra Vrbas“ sa svim pobjedama i 15 bodova.

Današnjoj utakmici prisustvovali su i bh. futsal reprezentativci, koji se spremaju u Zenici za drugu utakmicu kvalifikacija za EURO 2022 i to 03.februara protiv Srbije u Novom Sadu, favorita u našoj grupi. U prvoj utakmici kvalifikacija, prošli četvrtak 28.1. u gradskoj Areni u Zenici pobjedili smo Sjevernu Makedoniju sa 2:1.

Parovi 8.kola, prvo kolo drugog dijela sezone:

MNK Neimari – MNK Drina 7:3

MNK Iskra Vrbas – MNK Žepče

MNKF Željezničar – FK Konjic

(Slobodna je ekipa DiaBiH)

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno