Košarka

FOTO: Pobjeda košarkašica Jumpera nad Konjicom u derbiju sezone, Jumper prvak ligaškog dijela takmičenja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice KK Jumper iz Zenice odigrale su večeras, 04.3.2023.godine, utakmicu 13.kola u A1 ligi za žene, sezona 2022/2023 i to u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, centralni teren, protiv ekipe ŽKK Konjic, jedine neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu lige. U pravom derbiju sa preko 400 gledalaca, među kojima je bila i grupica navijača iz Konjica, zasluženu pobjedu su otvarile domaće košarkašice KK Jumper iz Zenice.
REZULTAT: KK JUMPER – ŽKK KONJIC 73:52 (21:8), (15:18), (24:11), (13:15);

Sudije su bili Esad Pelja i Aldin Dedić, a delegat Nadija Pelja;

U najvažnijoj utakmici sezone, košarkašice KK Jumper su odigrale odličnu utakmicu i ostvarile zasluženu pobjedu nad odličnom ekipom ŽKK Konjic. Nakon prve četvrtine je ubjedljivih 21:8, a na poluvremenu 36:26, jer su gošće iz Konjica nešto smanjile prednost domaćih u drugoj četvtini.
U trećoj četvrtini ponovo odlična igra domaćih košarkašica, pobjeda u trećoj 24:11, odnosno na kraju tri četvrtine utakmice je ubjedljivih 60:37 i na korak od pobjede. Kroz zadnju četvrtinu domaće čuvaju stečenu prednost i utakmica završava plus 21 poen za KK Jumper, 73:52, trenera Eldara Durmića.
Ovom pobjedom košarkašice Jumpera su obezbjedile prvo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja, pošto su ostvarile pobjedu veću od tri poena (pobjeda Konjica u prvoj utakmici 61:59, nap.a.).

Almir Omerčević, službeni predstavnik i bivši trener prve ekipe KK Jumper Zenica, dao nam je svoje viđenje ovog derbija i dostavio strijelce za svoju ekipu:
– Prije svega hvala svima koji su došli u velikom broju (preko 500 gledalaca, po mojoj procjeni) da podrže naš tim. Djevojkama čestitamo na zasluženoj pobjedi i osvajanju prvog mjesta u regularnom dijelu sezone.
Play off se igra po sistemu 1-4 i 2-3. Iduće kolo Jumper je slobodan (posljednje kolo ligaškog dijela takmičenja). Iduće kolo znat će se ko je četvrti na tabeli -, rekao nam je Almir Omerčević.

Strijelci za KK Jumper bile su: Amna Kahrić 24, Amina Smaka 24, Ines Podojak 9, Sajra Muminović 6, Emira Šehić 3, Lamija Bilić 3, Naida Burkić 2, Hena Krehić 2;

Ekipu KK Jumper ove godine vodi trener Eldar Durmić, a njegov pomoćnik je Vedran Kulalić.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno