Nogomet

FOTO: Pobjeda juniora Čelika u Omladinskoj ligi BiH u gradskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda juniora Čelika u Omladinskoj ligi BiH u gradskom derbiju – U trinaestom kolu Omladinske nogometne lige BiH, grupa „Centar B“, sezona 2019/2020, juniori Čelika igrali su u Zenici gradski derbi sa ekipom ZSK 2013, nominalni domaćin bila je ekipa ZSK-a.

Zasluženu pobjedu u ovom derbiju ostvarila je ekipe Čelika.

Rezultat:

OFK ZSK 2013 – NK Čelik 1:3  (0:0)

 

Strijelci:

Hasan Husejnović u 60′, Amar Muslić u 67′ i Dino Hinović u 77′ za juniore Čelika, a jedini gol za juniore ZSK-a postigao je Velid Šehić u 79′.

(Glavni trener juniora Čelika Senad Brkić, predstavnik kluba Ivo Jelović).

(Glavni trener juniora ZSK-a Hasib Fetić, predstavnik kluba Jusuf Fazlić).

Sudije su bili: Glavni Almin Džulić, pomoćnici: Mirza Fetić i Damir Begić (svi Zenica), delegat: Alen Mujkanović (Zenica).

Utakmica je odigrana na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju pred oko 150 gledalaca, po oblačnom i ugodnom vremenu, +17*C.

Favorizovani juniori Čelika zabilježili su i jedanaestu pobjedu u proteklih 13 kola prvenstva. Ovaj put pobjedili su u gradskom derbiju ekipu ZSK-2013. Sa ove utakmice donosimo i foto galeriju.

Juniori Čelika su imali više od igre u prvom poluvremenu, ali su se igrači ZSK-a uspješno branili i pokušavali nešto napraviti iz dubinskih lopti i kontranapada preko Velida Šehića. ZSK-ovci su pogodili i stativu iz slobodnog udarca u finišu prvog poluvremena.

Nominalni domaćini u ovom meču, ZSK, odolijevali su do 60′, kada je glavom pogodio za 0:1 Hasan Husejnović nakon centaršuta sa lijeve strane. Nakon toga, u 62′, ZSK pogađa prečku gola Čelika nakon jedne lijepe akcije. Na 0:2 povećao je Amar Muslić, pošto je golman ZSK-a kratko odbio nabačenu loptu, koja se odbila od strijelca Muslića u gol. Nakon centaršuta Evhada Varde sa desne strane u 77′, glavom je pogodio za 0:3 Dino Hinović. ZSK je smanjio u 79′ preko Velida Šehića, dobrim šutem sa 10-ak metara, za konačnih 1:3 za juniore Čelika.

 

Nakon 13. kola na tabeli vode juniori Čelika sa 34 boda i gol razlikom 53:5, dok je ZSK 2013 na šestom mjestu sa bilansom od šest pobjeda, jedan remi i četiri poraza, 19 bodova.

 

U narednom 14.kolu juniori Čelika su domaćini ekipi Žepča, dok ZSK 2013 ide u goste Krivaji u Zavidoviće.

 

Tekst i foto galerija

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno