Ostali sportovi

FOTO: Plesni klub Iskre se kvalificirao na Europsko prvenstvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Plesni klub Iskre se kvalificirao na Europsko prvenstvo – PLESNI KLUB ISKRE ZENICA ovaj vikend se takmičio u Zagrebu na kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.

Takmičenje je trajalo dva dana u organizaciji plesnog kluba BAMBI KIDS i svjetske plesne organizacije WADF.

Takmičenje je posjetilo 3000 takmičara, a samo najbolji su se kvalificirali na Evropsko prvenstvo koje će se održavati u maju 2018.godine u Zagrebačkoj Areni.

Naše Iskre su se u Zenicu vratile sa zlatnim medaljama i peharima i osvojile prva mjesta u Hip Hop-u i samim tim ostvarili plasman na evropsko prvenstvo. Uz sve to dugogodišnji rad i trud za starije članove doživio je svoj vrhunac polaganjem ispita za licenciranog trenera tako da sada ovaj klub ima dva licencirana trenera sa svjetskim certifikatom svjetske plesne organizacije WADF.

Da napomenemo da je ove godine plesni klub Iskre postao svjetski prvak u Italiji u Rimu što je urbanu kulturu podiglo na viši nivo.

Borba ovog kluba da ostvari što bolje rezultate i da djeci pokaže ovaj divni svijet urbane umjestnosti ne prestaje i najavljuju internacionalni festival plesa u Areni “Husein Smajlović” u martu koje će posjetiti oko 2000 takmičara.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno