Ostali sportovi

FOTO: Plesna akademija Victory iz Zenice donijela je pregršt medalja i nekoliko pehara sa međunarodnog takmičenja u Splitu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ples nije samo moj posao, ples je moj čitav život, kaže trenerica Jasenka Bitić-Ramić, koja prenosi znanje na talentovane djevojčice, a koje joj uzvraćaju medaljama i peharima.

Kvalitetan rad sa mladima donio je uspjeh na takmičenjima u regionu za mlade plesačice iz zeničke Plesne akademije Victory. Sa Internacional Dance Open takmičenja u Splitu vratile su se sa pregršt medalja i nekoliko pehara. Osvojili su osam prvih, tri druga i jedno treće mjesto u solo nastupima, kao i prva mjesta u Duo Open kategoriji, Trio Contemporary i Hip hop grupe.

NO HATE, JUST DANCE

Trenerica Jasenka Bitić-Ramić trenerskim koracima krenula je 2006. u tadašnjem Domu mladih – Umkor sa 15 godina. Prva plesna i poznata grupa koju je vodila i plesala u njoj bila je Bounce Crew. Prema njenim riječima, to su najbolje godine kada se uspješan plesač koji zna šta želi treba posvetiti tom poslu. Poručila je da, iako je put trnovit, trebate biti uporni i proći ćete sve prepreke.

– Ples nije samo moj posao, ples je moj čitav život. Prvi koraci bili su gimnastički, nakon toga trenirala sam latinoples. Kada sam išla u sedmi razred osnovne škole, u naš grad je došao trener koji je otvorio upis za break dance. Pošto sam imala veliku ljubav prema gimnastici, a tada se nije imalo gdje trenirati, odlučila sam se upisati na break dance, te sam tada bila prva djevojka u Zenici koja se tome posvetila. Od toga dana zavoljela sam street dance plesove, ali se i edukovala, učila, trenirala i za ostale kategorije, kazala je Jasenka Bitić-Ramić, osnivač i trener PA Victory.

 

Plesna akademija Victory osnovana je 20. januara 2020. godine. Prije toga, klub se zvao No hate, just dance. Trenutno imaju 120 aktivnih članova od tri do 20 godina. Proširili su program kategorija, renovirali prostor u Domu BZK-a Preporod (nekadašnji Dom armije) i stvorili dobre uslove za rad. Vrijedno rade i svojim članovima pružaju sve što im je potrebno za treninge.

Jasenka nam je ispričala kako edukuju i usavršavaju pomoćne trenere, članove iz starije grupe. Žele da im prenesu znanje i rad, da svoju ljubav prema plesu usmjere prema “tim velikim koracima i ostanu uzori našim najmlađim članovima”. Predsjednik i organizator svih aktivnosti plesne akademije je Senahid Ramić, Jasenkin suprug. Zahvalio je velikom prijatelju i sponzoru kluba, firmi EH-INFRA iz Nizozemske,, kao i sponzorima “naše djece što podržavaju njihove talente, njihov rad i trud”.

Članovi PA Victory ove godine su nastupali na osam takmičenja. Prezadovoljni su rezultatima i posvećenošću svih plesača.

Tri nezaboravna dana u Splitu imali su: Lamaan Hodžić, Ivona Popović, Merjem Bešić, Ena Tabak, Alina Eldeghidi, Sara Kulalić, Azra Uzunović, Iman Kaknjo, Sara Osmančević, Ajlin Muslić i Sara Osmančević.

Osmogodišnjakinje Lamaan Hodžić i Merjem Bešić iskustvo su sticale na takmičenjima u Sarajevu, Velikoj Kladuši, Vitezu, Mostaru, Zenici i Splitu. Lamaan, koja trenira ples godinu i po, osvojila je prvo mjesto u kategoriji Contemporary Mini Kids i prvo mjesto sa hip hop grupom No Hate, Just Dance, plešući sa drugaricama. Merjem, koja trenira ples šest mjeseci, osvojila je prva mjesta u kategorijama Street Jazz Fusion i Contemporary Trio Legacy.

Rekle su nam da žele da i njihove kolegice na narednim takmičenjima osvoje zlatne medalje. Objasnile su nam da malo pričaju, da više vole plesati.

PLES PORED MORA

– Bilo nam je super u Splitu, bile smo tri dana i uživale. Najmanje smo razmišljale o takmičenju, jer smo imale super provod i druženje u hotelu koji je prelijep, kao i šetnjama i plesu pored mora. Bile smo dobre i dobile smo sve što smo poželjele. Bilo je izuzetnih plesača, lijepih kostima. Malo smo se umorile, ali smo dobile i zabavu na treningu koju su nam priredili naše mame i tate zajedno sa trenerima, kazale su nam Lamaan Hodžić i Merjem Bešić.

Autor: Mirza Dajić

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno