Zenica

FOTO: planinarski pohod na Lisac za Dan državnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: planinarski pohod na Lisac za Dan državnosti BiH – Protekli vikend i praznik je bio nagodan za sve ljubitelje prirode koji su iskoristili slobodno vrijeme u obilasku planine Lisac i boravka u planinarskom domu Lisac. Tako su planinari pristizali do planinarskog doma od Vrselja, Pojska, Gradišća a oni koji vole malo ekstremniju stazu došli su uz Ostrožnicu od želj. St. Jelina.
Bilo je divno vidjeti planinare, građane Zenice i učenike KŠC Zenica na platou doma gdje ih je ujedinila zajednička ljubav prema prirodi i želja da se nakratko ode u prirodu iz grada  u kojem je bilo maglovito i smogom zatrpana vrijeme.
Da se tajanovci ne mogu iznenaditi dokaz je da  su vrijedne domaćice društva dočekale učenike toplim napitkom, planinskim čajem koji se je tražio u više navrata i domaćom juhom koje su spremile za ove nama drage i uvijek viđene goste.
Grupa članova društva je iskoristila lijepo vrijeme i uredila je mjesto porodićnih grobova porodice Pavlović koji su tu sahranjeni prije nekih 50 godina koja je živjela u blizini planinarskog doma na svome imanju poznato kao najmanje seleo u Jugoslaviji Zadne . O kojem je pisao zenički planinar  Mirsad Đulbić priča o ovom  se može naći na Google. Bilo je ovo još jedno druženje planinara i građana i učenika KŠC Zenice koje će se zadugo pamtiti i prepričavati.
Kapo Bernadin pl. vodič, ispred PD „Tajan –Lisac“ Zenica


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno