Rekreacija

FOTO: “Pješačenjem do zdravlja- svi na Smetove- svi na snijeg”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pod pokroviteljstvom Grada Zenica u organizaciji PD “Željezara” Zenica održana je tradicionalna manifestacija ” Pješačenjem do zdravlja- svi na Smetove – svi na snijeg”.

Nakon okupljanja ispred Tržnog centra , kolona od oko 200 učesnika , uputila se ustaljenim putem prema Smetovima. Naročito nas raduje što su se u koloni nalazili učesnici od 7- 85 godina.

U predivnoj zimskoj idili, nakon pješačenja od 3,5 sata učesnici su stigli u planinarski dom Smetovi , gdje su od strane organizatora dočekani sa toplim čajem i kafom.

Poslije kraćeg odmora za sve učesnike upriličen je ručak sa tradicionalnim planinarskim grahom.

Na kraju manifestacije organizator je podjelio zahvalnice svim planinarskim društvima koja su se odazvala . Takodje su podjeljene zahvalnice uz prigodne poklone za:

– Najmlađa učesnica: Hadžiavdić Emina 7 godina
– Najmlađi učesnik: Bojić Ajdin 10 godina
– Najstariji učesnik : Šibonjić Zajko 85 godina
– Najstarija učesnica: Šibonjić Envera 76 godina
– Najbrojnija porodica na manifestaciji je porodica Telalović sa 12 članova

Zahvalnice i pokloni su uručene i osobama sa posebnim potrebama koje se redovno odazivaju ovakvim manifestacijama : Šeper Lamija i Petrović Ivana.

Na kraju druženja u planinarskom domu Smetovi , učesnici su iskazali sve pohvale organizatoru a koji im je takodje obezbjedio i besplatan autobuski prevoz nazad do Zenice.

VEDRO



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno