Politika

FOTO: Pivić, Kasumović, Britvar i Isak obavili svoju građansku dužnost

Pivić, Kasumović, Britvar i Isak obavili svoju građansku dužnost – Neki od kandidata za gradonačelnika grada Zenice su obavili svoju građansku dužnost na izbornim mjestima. Top prilikom su se obratili predstavnicima medija.

Kandidat SDA Zenica Nezir Pivić je nakon glasanja izjavio: “Našem gradu trebaju korjenite promjene, moramo se vratiti na put razvoja i saradnje sa svima koji nam mogu pomoći na tom putu, a prije svega moramo obnoviti narušeno jedinstvo i slogu. Izbori su praznik demokratije, jer mi građani odlučujemo ko će voditi grad iduće četiri godine”, kazao je Pivić te dodao: “Okrenimo danas novu stranicu za bolju budućnost našeg grada i svih koji u njemu žive. Glasajte za promjene, glasajte za jaku Zenicu. Molim dragog Boga da da ono što je hajr za naš grad i građane.”

Aktuelni gradonačelnik gospodin Fuad Kasumović je svoju građansku dužnost obavio u OŠ “Aleksa Šantić” u svom naselju Perin Han.

“Pozivam sve građane Zenice da izađu na izbore i obave svoju građansku dužnost. Imam strahovite primjedbe na rad Gradske izborne komisije, ali o tome ćemo sutra. Građani, izađite i glasajte za koga god hoćete, ne dozvolite da drugi glasaju za vas. Prema svim ispitivanjima, ubjedljivi sam pobjednik za gradonačelnika Zenice i tu nema dileme. Bože zdravlja i sreće, tako će i biti”, izjavio je Kasumović.

Kandidat A-SDA Zenica Arnel Isak je glasao u svom biračkom mjestu u Lukovom Polju i poručio je tom prilikom građanima da večeras slave pobjedu.

“Ako Bog da, večeras slavimo pobjedu! Znam da su građani prepoznali mladost i novog gradonačelnika koji će se boriti za sve građane Zenice. Nismo se bavili malverzacijama, biračkim odborima ni mjestima. Cilj nam je zaštititi glasove, odnosno izbornu regularnost i glasove građana koji su prepoznali naš trud tokom proteklih mjesec dana kampanje, ali i dvije godine kako obnašam dužnost ministra u Vladi ZDK”, kazao je Isak.

 

Boris Britvar, nezavisni kandidat za gradonačelnika Grada Zenice, obavio je svoju građansku dužnost i glasao ma biračkom mjestu u  „OŠ Musa Ćazim Ćatić“ Britvar je došao u pratnji svoje supruge i tom prilikom izjavio:

„Ponosan sam na sve svoje sugrađanke i sugrađane, i njihovu iskazanu želju da grad Zenice krene novim putem. Siguran sam da će Zenica danas pobijediti.“

Izlaznost prema informacijama GIK u Zenici do 11h je iznosila oko 12%.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem