Ostali sportovi

FOTO: Petnaest medalja za KK Perfekt na turniru u Ilijašu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri Karate klub Perfekt Zenica,  u nedjelju 07.05.2023.godine smo učestvovali na 23. Memorijalnom karate turniru “RAŠID BUĆA” u Ilijašu.  Organizatorima upućujemo iskrene čestitke za izuzetno dobru organizaciju turnira i posebno za gostoprimstvo.
Na turniru učestvuje 470 takmičara sa 530 prijavom iz 46 klubova iz dvije države/ Crna Gora i BIH/.
Naš klub je učestvovao sa 7 takmičara u 16 kategorija/ kate i borbe/ i ukupno smo osvojili  15 medalja i to četiri zlatne, pet srebrenih, četiri bronzane i  dvije učesničke medalje:
– Ejna Bešo dva prva mjesta i dvije zlatne medalje u katama djevojčice 8 i 9 godina oranž, treće mjesto i bronzana medalja u borbama djevojčice 8/9 godina do 28 kg
– Merjem Bošnjak prvo mjesto i zlatna medalja u borbama djevojčice 10 godina 40+kg, drugo mjesto i srebrena medalja u katama djevojčice 10 godina, drugo mjesto i srebrena medalja u borbama 11 godina 44+ +kg
– Imran Pivić prvo mjesto i zlatna medalja u katama dječaci 8 godina oranž, učesnička medalja u katama dječaci do 7 godina
– Sumeja Macanović drugo mjesto i srebrena medalja u katama djevojčice 10 godina žuti, treće mjesto i bronzana medalja u katama djevojčice 11+ godina žuti
– Tea Rašić drugo mjesto i srebrena medalja u katama djevojčice 13 godina, treće mjesto i bronzana medalja u katama djevojčice 12 godina
– Amina Mušinović drugo mjesto i srebrena medalja u borbama djevojčice 10 godina do 37 kg, treće mjesto i bronzana medalja u katama djevojčice 10 godina
– Anes Pivić učesnička medalja u katama dječaci 11+ godina oranž
Naša takmičarka Ejna Bešo je sa osvojene dvije zlatne medalje i jednom bronzanom medaljom zauzela visoko prvo mjesto u ukupnom plasmanu za najbolju takmičarku u neslužbenim kategorijama i osvojila veliki zlatni pehar za najuspješniju takmičarku turnira.
Naša Merjem Bošnjak je sa osvojenom jednom zlatnom i dvije srebrene medalje osvojila visoko drugo mjesto u službenim kategorijama za najuspješniju takmičarku.
Karate klub Perfekt Zenica je zauzeo visoko treće mjesto u ukupnom plasmanu u neslužbenim kategorijama.
Ekipu su predvodili trenerica Ivana Džanković i glavni trener kluba Nermin Bošnjak, roditeljska podrška Irma Bešo i Melisa Pivić.
Moramo napomeniti da smo izuzetno zadovoljni i ponosni nastupima naših takmičara, iz turnira u turnir pokazuju svoju zrelost i ozbiljnost, kao i hvala našim roditeljima koji vjeruju i podržavaju naš klub i naše aktivnosti.
Klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te ovom prilikom pozivamo sve stare članove da nastave sa treninzima i pozivamo sve zainteresovane da nas slobodno posjete svaki radni dan od 18:00 h.
Klub idući vikend nastupa na dva turnira u subotu u Bugojnu i u nedjelju u Usori, te krajem mjeseca maja idemo na Balkansko prvenstvo za djecu u Bar/Crna Gora.
Podršku za naš klub možete uplatiti na račun :
Karate klub Perfekt Zenica u UNION BANKA: 102 711 000 000 8543
IBAN BA39 102 711 000 000 8543 SWIFT UBKSBA-22
KK Perfekt


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno