Info

FOTO: Peti i šesti dan kampa – pravo mladih na sigurnu budućnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Peti i šesti dan kampa „Upoznaj-Moli-Sarađuj“, projekta koji se realizira uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji, učesnici su imali priliku kroz radionice, teatar i zabavu da razmatraju važne teme.

Ukradeno djetinjstvo- zaštita prava i dobrobiti djece u procesu tranzicijske pravde i globalnih promjena, bila je tema kojom su se mladi bavili u prvom dijelu petoga dana Kampa, a predavač je bio mr. Antonio Topalović. Petak je dan džume-namaza kojeg su učesnici muslimani klanjali u lokalnoj džamiji.

U nastavku dana mladi su imali različite kreativne radionice dok je dan završen izvedbom predstave “Partija remija” koju su donijeli bosanskohercegovački glumački par Faketa Salihbegović-Avdagić i Mugdim Avdagić. Predstava je rađena po tekstu Donalda L. Coburna koji je za ovu predstavu 1978. nagrađen Pulicerovom nagradom za dramu. Poslije predstave učesnici su sa glumcima razgovarali o otuđenosti, empatiji i razvijanju pažnje za druge.

Tranzicijska pravda – gdje su tu mladi?

Šesti, pretposljednji dan Kampa protekao je u pripremama mladih za zabavnu veče kojom su na zanimljiv, humorističan i kreativan način sublimirani utisci proživljeni tokom zajednički provedenih dana. U toku dana također održana je i posljednja radionica koju je vodio Strahinja Savić, a tema je bila Tranzicijska pravda u BiH – gdje sam tu ja? a upravo ovom temom zaokružen je službeni program Kampa koji je imao za cilj da s mladima na senzibilan i blizak način razmatra tranzicijsku pravdu i srodne teme važne za mlade u Bosni i Hercegovini.

Interreligijski kamp će zvanično biti završen u nedjelju kada će učesnike posjetiti predstavnici crkava i vjerskih zajednica, koji će učesnicima podijeliti Potvrde o učešću i uputiti im svoje poruke.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno