Ostali sportovi

FOTO: “Perfektu” šesnaest medalja na turnirima u Banja Luci i Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri karate kluba *PERFEKT* Zenica, naš karate klub *PERFEKT* Zenica je proteklog vikenda nastupao na dva izuzetno kvalitetna turnira u Banja Luci i u Sarajevu. U subotu 29.10.2022.godine smo nastupali na 7.karate turniru *CASTRA OPEN* u Banja Luci. Sve pohvale za organizaciju idu KARATE KLUBU *CASTRA* iz Banja Luke.
Turnir je okupio 500 takmičara sa 660 prijava iz 50 klubova iz 5 država/Belgije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i BIH/.

Naš klub je nastupao sa sedam takmičara i osvojili smo šest medalja:
– Amina Bojić treće mjesto i bronzana medalja u katama
– Ismail Bojić drugo mjesto i srebrena medalja u katama
– Sarah Mlivić drugo mjesto i srebrena medalja u borbama
– Merjem Bošnjak prvo mjesto i zlatna medalja u borbama
– Ejna Bešo dva prva mjesta i dvije zlatne medalje u katama, koja je svojim uspjehom zauzela visoko prvo mjesto u ukupnom plasmanu takmičara na turniru u neslužbenim kategorijama.

U nedjelju 30.10.2022.godine smo nastupali na 3. karate turniru *MASTER SARAJEVO 2022* u Sarajevu. Sve pohvale za organizaciju idu KARATE KLUBU * MASTER* Sarajevo. Na turniru je nastupilo 484 takmičara sa 540 prijava iz 48 klubova iz četiri države/ Hrvatska, Srbija, Crna Gora i BIH/.

Naš klub je predstaljalo osam takmičara i ukupno smo osvojili deset medalja:
– Sumeja Macanović dvije učesničke bronzane medalje u katama
– Amina Isaković treće mjesto i bronzana medalja u katama
– Amina Bojić treće mjesto i bronzana medalja u katama
– Merjem Bošnjak treće mjesto i bronzana medalja u katama
– Demir Huseinspahić treće mjesto i bronzana medalja, i još drugo mjesto i srebrena medalja u katama
– Ismail Bojić drugo mjesto i srebrena medalja u katama
– Ejna Bešo dva prva mjesta i dvije zlatne medalje u katama,koja je svojim uspjehom zauzela visoko drugo mjesto u ukupnom plasmanu takmičara na turniru u neslužbenim kategorijama.

Klub je izuzetno ponosan na našu djecu i moramo se zahvaliti našim roditeljima na punom povjerenju i podršci. Ekipu kluba je predvodio trenerski tim Ivana Džanković i Nermin Bošnjak. Klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosna na prvom spratu.

U skladu sa našim finansijskim mogućnostima klub planira učestvovati u novembru na turnirima u Banja Luci i Mostaru. U sklopu reprezentacije ZDK u planu je odlazak na turnir u Osijek/Hrvatska. Krajem novembra idemo na dva turnira u Crnu Goru. Moramo napomeniti da smo dobili povjerenje Karate Saveza ZDK i da organizujemo u decembru PRVENSTVO ZDK u Gradskoj Areni u Zenici. Krajem mjeseca decembra je planirano klupsko polaganje za učenička zvanja i karate pojaseve.

Pozivamo sve naše članove da budu redovni na treninzima i uporni u treniranju, te da se još više trude jer je pred nama još mnogo turnira i obaveza.

Uprava kluba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno