Zenica

FOTO: PD “Tajan-Lisac” – tradicionalna društvena manifestacija “Decembarsko planinarsko sijelo-druženje”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: PD “Tajan-Lisac” – tradicionalna društvena manifestacija “Decembarsko planinarsko sijelo-druženje” – Organizovanjem Tradicionalnom društvenom manifestacijom „Decembarsko planinarsko sijelo-druženje“ u planinarskom domu Lisac PD “Tajan-Lisac” Zenica je završilo ovogodišnje obilježavanje 70 godina postojanja i djelovanja društva.
Samo obilježavanje počelo je u mjesecu februaru kada se je održalo zabavno Donatorsko veče u gradu. Zatim u mjesecu martu zvaničnoje obilježena godišnjica sa svečanom akademijom. Ovom prilikom pored promovisanja rada društva i kraće monografije o planinarstvu grada Zenice dodijeljena su planinarska društvena priznanja, Zahvalnice Plakete i Počasne članske karte za aktivne članove društva. Pored ove svečane akademije društvo je bilo domaćin organizacije Dani planinara grada Zenice u organizaciji GPS Zenica. Manifestacija se održala na Liscu ispred planinarskog doma Lisac. Iako je bilo loše vrijeme nije spriječilo planinare Zenice da se odazovu ovoj manifestaciji.
Ovogodišnji planinarski pohodi,Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba, Transverzala, Zijin pohod, Planinarska čimburijada, te pohodi za 1 mart Dan nezavisnosti i 25 novembar Dan državnosti BiH su bili posvećeni obilježavanju godišnjice društva. Organizovanjem izleta i učešće u planinarskim pohodima naši članovi su učestvovali u organizacijama drugim planinarskim društvima.
Ovogodišnjem planinarskim druženjem na planinarskom domu Lisac završeno je obilježavanje godišnjice društva. Da je ovo druženje planinara tradicionalno je i sami dokaz da se organizuje od 1961 godine. Sijelo se prekidalo samo za vrijeme ratnih dejstava i kada je dom izgorio 2006 godine. A od 2008 godine ponovo se počelo sa organizacijom ove naše tradicionalne manifestacije. Ovogodišnjem druženju odazvalo se preko 120 planinara iz Bugojna, Kozarca, Goražda, Kaknja, Travnika, Bila, gosti Iz Hrvatske, Belišća, Osijeka i po prvi put iz Andrijaševaca, te planinari i građani iz Zenice.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno