Ostali sportovi

FOTO: Otvoreno 23.kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠS Federacije BiH u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Otvoreno 23.kadetsko i juniorsko prvenstvo ŠS Federacije BiH u Zenici – Danas u 15 sati u Zenici je otvoreno 23. kadetsko i juniorsko, pojedinačno prvenstvo ŠS Federacije BIH za 2017.godinu, koje će se igrati u Zenici u vremenu od 20.04. –23.04.2017.godine.

Prvenstvo je otvorio Vedad Šestić, predsjednik ŠS ZDK i ŠK Čelik iz Zenice, a kako je istaknuto, na prvenstvu će nastupiti preko 100 mladih takmičara.

Organizator je ŠSFBiH, a tehnički organizator ŠK „Čelik“ iz Zenice.

XXIII kadetsko prvenstvo ŠSFBiH za 2017 .godinu (kategorije do 8, 10,12, 14, 16 i 18 godina), te juniorsko prvenstvo ŠSFBiH (do 20 godina) u muškoj i ženskoj konkurenciji, održava će se u JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK u Zenici, čiji je direktor, Emil Brnić, zaželio dobrodošlicu svim učesnicima prvenstva.

Pravo nastupa su imali neregistrovani kadeti i juniori s prebivalištem u FBiH, kao i kadeti i juniori registrovani u ŠS Kantona – klubova ŠSFBiH. Kontrolno vrijeme je 60 minuta, a prvog danas biće odigrana dva kola prvenstva.

Pobjednici po kategorijama osvajaju titule prvaka ŠSFBiH a po četiri prvoplasirana iz svake grupe stiču pravo učešća na prvenstvu BiH.
Pobjednici osvajaju pehar, medalje i diplome ŠSFBiH, dok drugo i treće plasirani diplome i medalje.

Direktor prvenstva je Vincenc Šunjić, glavni sudija Emin Kemura IA, a operateri Belmir i Sejfudin Miskić.
Zatvaranje prvenstva i dodjela priznanja obavit će se 23.aprila 2017.godine, odmah poslije zadnjeg kola.

Tekst i foto galerija
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno