Ostali sportovi

FOTO: Otvorene 14. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Otvorene 14. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize ZDK  – Na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici, u organizaciji Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, otvorene su 14. Kantonalne sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (PODP)  ZDK.

Na ceremoniji otvaranja prisutnim takmičarima i gostima obratili su se Elvira Bešlija, sekretar Federalnog udruženja PODP,  Harun Aliefendić, predsjednik Udruženja PODP i predsjednik OO igara, te Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika Zenica za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, koja je i proglasila igre otvorenim.

Istaknuto je da nisu u prvom planu rezultati, nego druženje i promocija invalidskog sporta. Osobe s invaliditetom preko ovih igara uključuju se u aktivan život i pokazuju da baveći se sportom mogu da normalno žive. Značaj igara i njihova, već tradicija, su podstrek da osobe sa invaliditetom napokon dobiju nepohodnu podršku sa svih nivoa vlasti u zakonskim okvirima.

14. po redu Kantonalne atletske igre paraplegičara i oboljelih od djecije paralize, tradicija koja se nastavlja, najznačajniji su događaj u invalidskom sportu na području ZDK.

Takmičenje će se odvijati u atletskom višeboju (disk, koplje, kugla, čunj), trkama u mehaničkim invalidskim kolicima na 100, 200 m, te šahu, a učestvuju takmičari iz šest općina i gradova kantona, Žepče, Zavidovići, Doboj Jug, Vareš, Visoko i Zenica, na početku po veoma toplom i sparnom vremenu.

Održavanja sportskih igara i ove godine pratio je i portal  ZENICABLOG, što daje i kvalitet promociji invalidskog sporta.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno