Zenica

FOTO: Otvoren kutak Republike Indonezije na UNZE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Otvoren kutak Republike Indonezije na UNZE – Danas je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zenici otvoren kutak Republike Indonezije. Svečanu vrpcu presijekli su Njena ekselencija gđa Amelia Achmad Yani, ambasadorica Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini, prof.dr.sc. Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici i prof.dr.sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

„Otvaranjem ovog kutka željeli smo da približimo Indoneziju građanima i studentima Bosne i Hercegovine. Također, ovo znači unapređenje saradnje između univerziteta u Indoneziji i Univerziteta u Zenici. Trenutno se na Univerzitetu u Zenici nalaze četiri studenta sa Univerziteta Achmad Yani iz Indonezije koji će ovdje provesti mjesec dana, a ujedno ovo je samo početak razvoja razmjene i mobilnosti nastavnika i studenata između ova dva univerziteta i naše dvije zemlje. Već naredne godine očekujemo da će doći više studenata iz Indonezije, kao i da će studenti i nastavnici Univerziteta u Zenici moći putovati u Indoneziju. Svi ručno izrađeni predmeti postavljeni u auli fakulteta dolaze sa različitih ostrva Indonezije, a očekujemo da ćemo uskoro upotpuniti kolekciju novim predmetima.“ – istakla je Njena ekselencija gđa Amelia Achmad Yani.

„Otvaranje ovog kutka je zaista jedan lijep događaj za Univerzitet u Zenici. Zahvaljujući Njenoj ekselenciji ovim kutkom ćemo upotpuniti jednu lijepu sliku našeg fakulteta. Ovo je prvi put da je jedan od univerziteta dobio ovako nešto.“ – kazao je prof.dr.sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta.

Derviša Zahirović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno