Biznis

FOTO: Otvoren 6. sajam „OPEN-s“ – Zenica 2016.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Otvoren  6. sajam „OPEN-s“ – Zenica 2016.  – Danas je u Zenici, svečano otvoren 6. Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje, te etno narodnog stvaralaštva, „OPEN-s 2016“, koji će trajati od 10.do 13. novembra 2016.godine na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici (kod robne kuće Bosanka).

Na svečanosti otvaranja prisutnim su se obratili Refik Alihodžić, predsjednik Organizacionog odbora i direktor direkcije 6.Sajma „OPEN-s Zenica 2016“, predstavnici resornih ministarstava i udruženja poljoprivrednih proizvođača, predstavnik izlagača iz Bios Visoko, a sajam je otvorio novi gradonačelnik Grada Zenice, Fuad Kasumović.

U kratkom obračanju prisutnim izjavio je, pored ostalog, da će u gradskom budžetu za narednu godinu biti puno veći podsticaj za poljoprivredu, čak 10 puta veći nego do sada, jer se treba pomoći onima koji nemaju posao, pri čemu će gradska uprava planirati značajnija sredstva.

Podršku održavanju OPENS-a i ove godine, pored zeničke gradske uprave, pružili su i resorno federalno i kantonalno ministarstvo. Direktor Sajma, Refik Alihodžić izrazio je zadovoljstvo odzivom izlagača, kojih ima 256, ali i građana. Prvog dana Sajma OPEN-S predviđeno je održavanje okruglog stola na temu „Stočarstvo-motor poljoprivrede“.

U muzičkom dijelu nastupio je Omer Kadrić uz pratnju gradskog orkestra “Filigran”. Generalni pokrovitelj Sajma je Grad Zenica, koja je uvijek davala punu podršku ovoj manifestaciji. I ovaj Sajam je dokaz da je Zenica sajamski grad. Partneri Sajma su resorno kantonalno ministarstvo, AS GROUP, odnosno firme Sprind, Klas i Zlatna džezva. Medijski pokrovitelji Sajma OPEN-s Zenica 2016 su, pored ostalih, portali Zenicablog, Zenit i Faktor. Tokom Sajma građanima će biti dijeljeni, svakog dana, slatkiši, peciva i topli napici, najavili su organizatori.

Kao i prethodnih godina, očekuje se veliki broj posjetilaca, veliki broj partnera i sponzora. Zbog svega navedenog sajam OPEN-s je drugačiji od drugih, pristupačan za sve, sajam koji ima dušu. Zbog toga je za kratko vrijeme, od kako se održava, prirastao srcu građanima Zenice i posjetiocima koji dolaze iz cijele BiH. Ulaz na Sajam je slobodan.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno