Zločini

FOTO: Oteo automobil, pobjegao ka Zenici, na kraju se zabio u drvo: U filmskoj potjeri kradljivac auta uhvaćen na Bulevaru

FOTO: Oteo automobil, pobjegao ka Zenici, na kraju se zabio u drvo: U filmskoj potjeri kradljivac auta uhvaćen na Bulevaru – U Zenici se večeras oko 21 sat odvijala filmska potjera u centru grada, nakon koje je uhapšen kradljivac automobila iz Doboja. Uhapšeni je uz upotrebu sile ukrao automobil Opel Corsa na području Begovog Hana.

– Upotrebom sile, vozač N.N. iz Doboja savladan je na području Begovog Hana. Prema njegovoj izjavi, on je povezao dvojicu-autostopera na raskrsnici u Doboju, koji su izrazili želju da iz vozila izađu u Begovom Hanu. kad je zaustavio vozilo, napali su ga, te povrijedili. Nalazi se u žepačkom Domu zdravlja, jer je izgubio značajne količine krvi, te mu se utvrđuje stepen povreda, rečeno nam je u tamošnjoj policiji.

Kako saznajemo u MUP-u ZDK – vozilo “opel corsa” (K50-T-919) se uputilo sa vozačem i suvozačem ka Zenici, gdje ulazi u grad. U međuvremenu, žepačka policija dobija informacije od vozača, te alarmira kolege iz Zenice. Iz vozila je, negdje na području grada, izašao suvozač, da bi ubrzo policija primjetila “corsu” na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića, te se dala u potjeru za vozilom.

– Vozač je vozio više od 100 km/h kad aje pokušao naglo da skrene, te udario u drvo, vozilo se okrenulo nekoliko puta, te zaustavilo. Policajci su uspjeli da savladaju vozača, prije nego je on uspio da izađe i dadne se u bijeg, rečeno nam je.

Uhapšen je Đ.N., rođen 1993. godine iz Doboja, priveden je u PU Zenica. Još nema informacija ko je druga osoba iz vozila, rečeno nam je. U MUP-u ZDK nam je potvrđeno da je kod vozača pronađen pištolj, ali policija navodi da vozač nije upotrijebio oružje, niti pucao u pravcu policije, kako su naveli neki mediji.

Nakon uspješne akcija pripadnika PS Centar i PU Zenica, policijski komesar MUP-a ZDKL Semir Šut je čestitao zeničkim policajcima na uspješnoj potjeri i hapšenju kradljivca automobila.

Foto: Faktor

 
loading...