Kultura Zenica

FOTO: Osnovna muzička škola u Zenici danas bira najbolje učenike klavira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Osnovne muzičke škole danas se u Zenici održava prvo školsko takmičenje iz klavira na kojem učestvuje 38 učenika.

Ideja za organizaciju prvog školskog takmičenja iz klavira proistakla je iz želje da mladi učenici steknu iskustva javnog nastupa i pripreme se za veća takmičenja i nastupe.

Na početku današnjeg događaja koji je organizovan u Hotelu Zenica održan je uvodni koncert kojeg su održali učenici za sve prisutne roditelje i posjetioce, kao i Mali hor Osnovne muzičke škole pod dirigentskom palicom Aldine Aganović.

Na repertoaru današnjeg takmičenja pronašle su se kompozicije solo stilova i jedan kamerni, a organizatori su se zahvalili profesorima klavirskog odsjeka, pomoćniku direktora Belmi Šarić, šefici klavirskog aktiva Tanisi Cikotić, menadžerici Hotela Zenica Jasmini Beganović na ustupljenom prostoru za takmičenje, ali i gostu profesoru klavira Bartolomeju Stankoviću koji je otvorio ovo takmičenje.

“Drago mi je vidjeti djecu s kojom sam radio. Lijepo je što imamo ovaj tip takmičenja, što je ustvari izvrsna oskočna daska za buduće takmičare na kantonalnim, federalnim ili međunardnim nivoima”, kazao je Stanković te dodao:

“U atletici najbrži su i pobjednici, ali u muzici je drugačije, tehnika nije umijeće samo brzog već i lijepog sviranja i nadam se da sva djeca i učenici klavira imaju to na umu i da će se danas predstaviti i najboljem svjetlu, a sigurno ćemo jednog dana biti i kolege.”

Na takmičenju učestvuje 38 takmičara kojima će po završetku biti uručene i simbolične nagrade.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno