Naše

FOTO: Osim Zeničana, čopori pasa lutalica napadaju i automobile, imovinu…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Osim Zeničana, čopori pasa lutalica napadaju i automobile, imovinu… – Redovno, gotovo svake sedmice, zaprimamo apele, očajne poruke i molbe sugrađana da im pomognemo kada, osim njih, strada i njihova imovina u napadu čopora pasa lutalica.

Otkako je zahladnilo, napadi su intenzivirani, a stručnjaci s kojima smo razgovarali pojašnjavaju problem – vozila koja preko noći ostaju na otvorenom nerijetko su, zbog toplog motora ili prirodne konfiguracije, sjajno mjesto za noćenje mačaka, ali i pasa, koji iza sebe ostavljaju miris, dlake i druge tragove, uključujući fekalije.

Psi koji se nalaze na ulicama ili prolaze pored automobila ta vozila “automatski” smatraju neprijateljem, jer “ne mirišu dobro”, pa najčešće stradaju pneumatici ili prednji dio ispod haube sa instalacijama.

Danas prenosimo poruku još jednog ogorčenog Zeničanina, Damira Oruča.

Danas smo moja djeca, Amar i Emin, i ja imali veoma neugodnu situaciju. Dok smo u koloni autom milili Bulevarom, u blizini trafike koja se nalazi kod Hotela Internacional, napao nas je copor pasa lutalica, za mene imaju dva naziva gradska nebriga ili Sapini sticenici. Bilo je tu 10-15 pasa, lajali, lupali i na kraju poceli gristi auto. Sve je i nekako bilo izdrzljivo dok se nisu popeli na auto i poceli rezati i tada su mi malci poceli plakati i vristati od straha. Nekako sam se okrenuo i krenuo u pravcu stanice, da bi skrenuo kod Carlija i stigao do apoteke Mr. Wisse odakle nisam vise mogao jer su mi gume bil izbusene. Rezultat svega je sok i pretrpljeni strah djece, tri gume probusene, ukratko rastrgane i neupotrebljive. Bila je policija, zapisnik sacinjen, BIHAMK svoje odradio kao i vulkanizer, srecom i para je bilo ali strpljenja i mira nemam. Kako mi policajci rekose da sam barem deseti koji je prijavio napad na istom mjestu u zadnjih 10-tak dana. Uzas, nadam se da ce gradonacelnik konacno srediti ovo, po meni radikalno ali Sapa uvijek ima svoje za kazati. E pa Sapci, ako vas ima medju mojim i realnim, zivotnim ili virtuelnim prijateljima molim vas da se brisete na bilo koji nacin, sto se mene tice vas sve mrzim i krivim za sve. Meni su ljudi vazniji od zivotinja. Ako ste humani toliko vodite ih sebi u kuce pa ih cuvajte, a sve sto je vani, na cesti je opasna zvijer.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno