Zenica

FOTO: Organizovan iftar za 120 postača u džematu Pehare

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Organizovan iftar za 120 postača u džematu Pehare- U naselju Pehare, u Peharskoj džamiji sinoć je organizovan iftar za 120 postača.

Organizator iftara bila je Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH, tursko udruženje RUMI Centre iz Belgije i Džemat Pehare.

Sponzor iftara je nevladina organizacija RUMI Centre iz Belgije koja se bavi promocijom turske kulture i umjetnosti (ebru umjetnost), a takođe se bavi i humanitarnim radom. Udruženje RUMI-podružnica Belgija je osnovano prije 13 godina, i do sada je realizovala veliki broj aktivnosti.

Udruženje RUMI Centre do sada je realizovala veliki broj humanitarnih projekata ( finansiranje pronalaska vode-otvaranje bunara), podjele hrane za izbjeglice i migrante u Bangladešu, Togu,Turskoj, Makedoniji i Belgiji.

Jedan od projekata jeste i ramazanski projekt udruženja RUMI koji realizuje zajedno u saradnji sa Asocijacijom Mostovi Prijateljstva BiH i džematom Pehare.

Večeras je džamija u Peharama bila puna postača koji su se lijepo družili sa gostima iz Belgije koji su došli da zajedno sa Bošnjacima-muslimanima provedu nekoliko ramazanskih dana. Gosti iz Belgije su takođe, zajedno sa domaćinima posjetili deset porodica u naselju Pehare i uručili su im prehrambene pakete.

Zahvaljujemo se džematskom odboru Pehare i agilnom imamu Samir ef.Ahmiću na odličnom gostoprimstvu i na odličnoj organizaciji iftara.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH nastavlja da sklapa nova prijateljstva i da jača stara prijateljstva. Već u četvrtak organizujemo novi iftar ali sada u jednoj povratničkoj sredini u manjem BiH entitetu. Već godinama naša organizacija se trudi da obraduje postače organizacijom iftara širom BiH zahvaljujući i velikom broju prijatelja i sponzora koji podržavaju naš iskren nijet.

Zenica;11.04.2022.god.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno