Naše

FOTO: opet je do nas, loši komunalni primjeri iz dva kraja grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fotografija u Naslovnici nastala je u Travničkoj ulici, a ona ispod teksta u Ulici Velikog sudije Građeše. Obje pokazuju da komunalci nisu često niti jedini, niti jedni od onih koje treba okriviti za komunalno neuređen grad. Kako saznajemo, u slučaju iz ulice Velikog sudije Građeše, gradskoj inspekciji je već prijavljen slučaj, te je zatražen angažman komunalaca na čišćenju prostora.

Morate biti svjesni – ako imate “višak otpada2, koji ne potpada pod redovni komunalni otpad, to morate da odvezete i uglavnom – da platite. Sve ostalo što učiniti sa njim je – prekršaj. I besplatan odvoz je moguć, uz dogovor i najavu komunalcima, jer odvoz kabastog otpada plaćamo, a redovne platiše uvijek su imale benifite.

Šta potiče “ljude”, namjerno napisano s navodnicima, da pored kontejnera koji su redovno poluprazni, smeće ostavljaju pored, prepuštenim nakon toga psima i drugim životinjama, vjetru…Čak je znatno manji “grijeh” ubaciti neselektirani otpad u kantu za papir, plastiku, nego ostaviti vrećicu sa smećem pored.

Sve to bi bilo donekle shvatljivo, ali ne i razumljivo, da se radi o prolaznicima, ali uglavnom su to scene iz naselja, čiji počinioci su – mještani, koji će potom danima hodati pored te lokacije. Mnogi od nas će reći – samo kažnjavati, ali i za kazne je potrebna ozbiljnija kaznena politika i ono najbitnije – svijest građana da upozorite, a ako se ogluši i prijavite onog ko ostavlja smeće van predviđenog mjesta.

I nemojte tražiti opravdanje u lošem komunalnom odvođenju. Nikad, a postojimo 14 godina, nismo dobili fotografije prepunih kontejnera, te građana prinuđenih da smeće ostavljaju pored. U tom slučaju, broj komunalaca (ALBA-e) imate na webu, a onda imate nas – i druge emdije, da ih opomenemo da rade svoj posao. Ovako, do građana je. Odnosno onih koji nesavjesno nose taj prefiks.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno