Zenica

FOTO: OMS Zenica- Na Smetovima počeo međureligijski kamp

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: OMS Zenica- Na Smetovima počeo međureligijski kamp- Na Smetovima u Domu izviđača-radio amatera Grada Zenica počeo je međureligijski kamp za mlade „Da svi budu (za)jedno“ u organizaciji Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici.

Kamp će imati za cilj da promoviše neformalne načine stjecanja znanja o međureligijskoj saradnji i dijalogu ali i da produbi već postojeću kvalitetnu saradnju između mladih Zeničana, koji dolaze iz različitih vjerskih zajednica/crkava.

Poslije dugog perioda izolacija i online aktivnosti vjerujemo da će četiri dana, koja će mladi provesti na svježem planinskom zraku uz radionice, predavanja ali i sportske aktivnosti, biti više nego značajno i osvježavajuće za sve učesnike.

Prvog dana, 28. maja učesnici su imali priliku upoznati se sa planiranim aktivnostima, iskazati svoja očekivanja te formirati ekipe i odabrati timskog lidera.

Svijet se neprestano mijenja, ali i sve više povezuje. To dovodi do prožimanja i i približavanja različitih kultura i svjetonazora. Različitost ideja je sve dostupnija, a time u društvu sve prisutnija. Stoga, važno je poručiti da dijalog nije čarobna formula, ali svakako pomaže razumijevati jedan mali dio naše kompleksne pluralnosti na međureligijskom nivou.

Kamp se realizuje u okviru projekta PRO-Budućnost, kojeg realizuje Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini uz podršku USAID Bosnia and Herzegovina. Partner kampa je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ Sarajevo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno