Zenica

FOTO: OMS ZENICA Drugi dan međureligijskog kampa – Mladi u prirodi tražili odgovore!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: OMS ZENICA Drugi dan međureligijskog kampa – Mladi u prirodi tražili odgovore!- Drugi dan međureligijskog kampa “Da svi budu (za)jedno” koji se održava na Smetovima, počeo je van svakodnevne rutine, ranim ustrajanjem i jutarnjom šetnjom.

Svjež planinski zrak, jaka rosa, jutarnje blago sunce, gradovi prekriveni maglom u dolinama, proljetno cvijeće i pobjedonosna pjesma raznih ptica…otkrivali su mladima odgovore kakve samo može da ponudi priroda.

Nakon doručka, uslijedile su interaktivne radionice koje je za mlade pripremio i vodio sekretar OMS-a Kenan Hodžić. Učesnici su kroz neformalne načine rada otkrivali vrijednosti međureligijskog dijaloga i važnosti prihvaćanja različitosti kao prednosti i potencijala bh društva. Na kraju radionica, mladi su pisali radove na teme: ‘Šta je meni OMS Zenica?’ te ‘Zašto sam ovdje?’ Potom su pred grupom pročitali svoja impresivna zapažanja, a koja će biti objavljivana na fb stranici OMS-a.

Dan je nastavljen u sportskom duhu. Koordinator za mlade Adis Čolaković je vodio sportske igre za mlade, na kojima su ekipe imale priliku iskazati se u fizičkim aktivnostima ali i u fair play-u, pažnji i susretljivosti.

Zadnju trećinu dana osmišljavali su i vodili, koordinator projekta Džemaludin Valentić i Mirnes Patković, koji su sa učesnicima realizirali radionice o mirovnom aktivizmu kroz dramski izričaj na osnovu kojeg se razvila plodonosna diskusija.

Drugi dan kampa završio je filmskom večeri i prigodnim druženjem te zaključkom da je dijalog važna zadaća za sve, posebno je važna danas kad imamo inflaciju riječi, a tako nam nedostaje razgovora. Nedostatak toga nam „onemogućuje toliko potreban susret na svim nivoima, na nivou međuljudskih odnosa, ali i na nivou društvenih, ekonomskih, političkih, međureligijskih… odnosa.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno