Ostali sportovi

FOTO: Održano pojedinačno Prvenstvo u šahu Osnovne škole „Mak Dizdar“ – prva grupa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je nastavljeno sa održavanjem pojedinačnih prvenstava Osnovnih škola u šahu, koje organizuje Šahovski klub (ŠK) Čelik“ Zenica.

Danas, 25.10.2022.godine održano je pojedinačno Prvenstvo Osnovne škole „Mak Dizdar“ – prva grupa. U prvoj grupi su igrali stariji učenici. Na prvenstvu je učestvovao 41 igrač. Organizator današnjeg takmičenja bio je ŠK „Čelik“ Zenica zajedno sa Osnovnom školom „Mak Dizdar“. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Duje Jelić sa pet poena iz pet partija (Fišerovski rezultat, 100% učinak). Od drugog do sedmog mjesta plasirali su se igrači sa četiri osvojena poena i odlučivao je dodatni kriterij, a plasman je bio sljedeći:

Drugi je bio Harun Hrkić,

treći Amar Kozo

četvrta Lejla Valjevac,

peti Edis Delić,

šesti Vedad Kobilica i

sedmi Kenan Rebihić

Ovi igrači bi, prema svom plasmanu, trebali sačinjavati ekipu Osnovne škole “Mak Dizdar” – prva grupa, te uz njih u sastav bi išla i Ena Beganović kao rezervna ženska igračica.

Organizator je obezbijedio diplome za najbolje plasirane igrače, a oni su ujedno stekli pravo nastupa i na ekipnom prvenstvu, gdje će predstavljati svoju Osnovnu školu.

Direktor turnira bila je Amela Numanović, a turnir su uspješno sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja, Dino Marković, Belmir Miskić i Emrah Pašić ispred Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Dana 26.10.2022. godine (srijeda) održat će se dva Pojedinačna prvenstva Osnovnih škola, a to su: Osnovna škola “Mak Dizdar” – druga grupa, mlađi učenici i Osnovna škola “Skender Kulenović”.

Nakon održana četiri prvenstva Osnovnih škola ukupno je nastupilo 129 igrača.

E.Imamović

Foto D.Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno