Ostali sportovi

FOTO: Održano pojedinačno Prvenstvo u šahu KŠC “Sveti Pavao”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Čelik“ Zenica nastavio je sa održavanjem prvenstava Osnovnih škola. Danas, 31.10.2022. godine, održano je pojedinačno Prvenstvo KŠC “Sveti Pavao”. Na prvenstvu je učestvovalo 40 igrača. Organizator takmičenja bio je Šahovski klub „Čelik“ Zenica zajedno sa KŠC “Sveti Pavao“.

Prvenstvo se igralo u prostorijama KŠC “Sveti Pavao”. Turnir je bio neizvjestan. Čak dva igrača su imala pet pobjeda iz pet partija i odlučivao je dodatni kriterij. Prema tom kriteriju prvo mjesto zauzeo je Rayan Kapetanović, a drugo mjesto Sofija Jovičić.

Od četvrtog do osmog mjesta bili su igrači sa četiri osvojena poena i takođe je odlučivao dodatni kriterij. Prema tom kriteriju plasman je sljedeći:

Treće mjesto Eda-Lara Šaćirović,

četvrto mjesto Emil Čolić,

peto mjesto Stefan Bulajić,

šesto mjesto Tejmur Biogradlija,

sedmo mjesto Eman Muhamedagić,

osmo mjesto Erkan Neslanović;

Detaljnije rezultate možete pogledati na sljedećem linku: Chess-Results Server Chess-results.com – Pojedinačno prvenstvo KŠC “Sveti Pavao”

Organizator je obezbijedio diplome za najbolje plasirane igrače, a oni su ujedno stekli pravo nastupa i na ekipnom prvenstvu gdje će predstavljati svoju Osnovnu školu.

Direktor turnira bila je Žana Relotar-Rupar, a turnir su uspješno sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja, Dino Marković, Belmir Miskić i Emrah Pašić ispred Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Sljedeće prvenstvo, koje je po dogovoru, je pojedinačno Prvenstvo Osnovne škole “Alija Nametak”, koje će se održati 01.11.2022. godine (utorak) sa početkom od 12,00 sati.

Nakon održanih devet prvenstava Osnovnih škola ukupno je nastupilo 308 igrača.

E.Imamović

Foto D.Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno