Ostali sportovi

FOTO: Održano pojedinačno prvenstvo FBiH u klasičnom kuglanju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održano pojedinačno prvenstvo FBiH u klasičnom kuglanju – Proteklog vikenda u Sarajevu je održano pojedinačno prvenstvo FBiH u klasičnom kuglanju, koje je ujedno i kvalifikacijsko takmičenje za državno prvenstvo, a igra se u maju naredne, 2020.godine.

Prvenstvo je održano u kuglani, koja je u sklopu Olimpijske dvorane “Juan Antonio Samaranch” (Zetra). Organizator je bio Kuglaški Savez FBiH, a domaćin prvenstva Kuglaški Klub “Željezničar”.

Na prvenstvu su učestvovala 32 igrača iz 10 klubova, među kojima su bila i četiri igrača Kuglaškog Kluba Čelik iz Zenice.

Nakon dvodnevnog takmičenja prvo mjesto je osvojio Bernard Malenica iz Posušja sa 1227 čunjeva, drugi

je bio Ivan Petrić, takođe, iz Posušja sa 1193 čunja, a treći Nermin Hrustemović (Rudar Kakanj) sa 1187 čunjeva. Među osam još su se plasirali: Dženan Ganić iz Bosne Visoko, Izudin Herenda Željezničar, Ante Madunić Tomislav, Pere Petrić Posusje i Nermin Kasumović Sloboda Tuzla.

Najboljih osam igrača s ovog takmičenja, napred navedenih, će u maju učestvovati na završnom državnom prvenstvu BiH sa osam najboljih igrača sa prvenstva Republike Srpske.

Sto se tiče igrača Čelika najbolje plasirani je bio Kemal Lipovača, koji je takmičenje završio na 15.poziciji sa ukupno 1075 cunjeva.

-Ovaj rezultat našeg mladog takmičara možemo smatrati velikim uspjehom, s obzirom da je Lipovača bio jedan od dva najmlađaa takmičara i da je još uvijek junior. Milan Hreščak, koji je bio najstariji takmičar, završio je na 21.poziciji sa 1050 oborenih čunjeva, Davud Berbić 27. sa 908 čunjeva, dok je Kenan Ćurovac odustao nakon prvog dana takmičenja-, kazali su za Zenicablog iz KK Čelik.

Kuglaški Klub Čelik i ovim putem čestita KK Željezničar na kvalitetno odrađenom prvenstvu u našoj najboljoj kuglani i zahvaljuju na domaćinstvu i druženju.

E.Imamović

Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno