Info

FOTO: Održane Skupštine medžlisa IZ Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održane Skupštine medžlisa IZ Muftiluka zeničkog – U periodu od 9. do 23. februara 2019. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Zavidovići, Žepče, Zenica, Tešanj, Teslić, Doboj i Maglaj.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2018. godinu sa općim smjernicama za rad u 2019. godini. Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2018. godine, završni račun za 2018. godinu i plan prihoda i rashoda za 2019. godinu.

Svim skupštinama prisustvovao je muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović, svi glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, kao i novoizabrani predsjednici medžlisa i članovi Sabora IZ u BiH sa područja Muftiluka zeničkog.

Skupštini Medžlisa Islamske zajednice Zenica prisustvovao je direktor Uprave za vjerske poslove Ismail ef. Smajlović.

Muftija zenički u svojim obraćanjima članovima skupština čestitao je izbor u ovaj organ Medžlisa Islamske zajednice, zahvalio se na usvajanju izvještaja o radu izvršnih odbora i davanju saglasnosti na izvještaje o finansijskom poslovanju, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima u radu medžlisa Islamske zajednice, posebno imajući u vidu teško vrijeme u kojem se nalazimo, istakavši da postoji odgovornost, koordinacija, funkcionalnost i transparentnost u radu.

Također, muftija je uputio konkretne prijedloge i smjernice za unaprijeđenje rada medžlisa Islamske zajednice, posebno u segmentima mektebske nastave, vjeronauke u školama, izgradnje infrastrukture, stanja vjerskih objekata i vakufske imovine, otvaranju obdaništa pri medžlisima, praćenja realizacije Odluke o jedinstvenoj i centraliziranoj članarini Islamske zajednice, te socijalno-statusnih pitanja zaposlenih i penzionera.

Posebno je muftija insistirao na radu sa omladinom, na ženskom aktivizmu, praćenju socijalne karte svakoga džemata i saradnji sa nevladinim organizacijama i drugim vjerskim zajednicama.

U svečanom dijelu sjednica muftija zenički dodijelio je priznanja za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice mr. Elviru Mehiću (Zavidovići) Jusufu Mujiću (Žepče), Zemki Nezo (Zenica), Redži Klepiću (Tešanj), Šabanu Siviću (Teslić), Mirsadu Husakoviću (Doboj) i Ismetu Husanoviću (Maglaj).

Također, dodijeljena su priznanja najboljim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu, kao i najboljim muallimima u mektebskoj 2017/2018. godini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno