Ostali sportovi

FOTO: Održane 14. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održane 14. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize ZDK – U petak, 13.07.2018.godine u Zenici, na Atletskom stadionu Kamberovića polje, održane su 14. Kantonalne sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (PODP) Zeničko-dobojskog Kantona.

Značaj igara i njihova tradicija su podstrek da osobe sa invaliditetom napokon dobiju nepohodnu podršku od svih nivoa vlasti u zakonskim okvirima. Takmičenje se odvijalo u atletskom višeboju (disk, koplje, kugla, čunj), trkama u mehaničkim invalidskim kolicima 100, 200 m, te šahu. Učešće je uzelo više od 70 takmičara iz 7 općina i gradova kantona ZDK: Zenica, Žepče, Zavidovići, Doboj Jug, Vareš, Kakanj i Visoko, a kao gosti pridružili su im se i zajedno sa njima nastupali i takmičari iz Srednjo-bosanskog Kantona – Travnik. Praćeni lijepim vremenom, postignuti su zavidni rezultati, a zasluge pripadaju višestrukim prvacima u tim disciplinama i najboljim sportistima i sportistkinjama u invalidskom sportu.
Objavljujemo postignute rezultate po kategorijama:

Kada su u pitanju trke u kolicima na 100 m u muškoj konkurenciji, rezultati su bili sljedeći:
100 m T-52,53
1. Harun Aliefendić, Zenica
2. Ferid Fazlić, Zenica
3. Redžib Talić, Zenica

100 m T-54,55
1. Mustafa Beganović, Travnik
2. Mujo Adilović, Zenica
3. Marinko Jukić, Žepče
Ove godine, pored trke u muškoj konkurenciji, imali su i trke na 100 m T-51 u ženskoj konkurenciji, gdje su rezultati bili sljedeći:
1. Samira Đidić, Zenica
2. Adela Habeš, Visoko
3. Sajjra Poljo, Zenica

U atletskom višeboju (čunj, disk) u ženskoj konkurenciji F-51 rezultati su sljedeći:
1. Samira Đidić, Zenica
2. Almedina Čamdžić, Zavidovići
3. Vernesa Krišto, Zenica
U ženskoj konkurenciji, kada je u pitanju atletski višeboj ističemo Ljilju Slišković, Žepče F-54, koja je zauzela prva mjesta u disciplinama disk, koplje, kugla.

Što se tiče atletskog višeboja u muškoj konkurenciji, izdvajamo imena, koja su dominirala u svojim kategorijama i osvojili prva mjesta, kao što su:

Tahir Mandžuka, Zenica, kategorija F-52 – disk, koplje, kugla
Zahid Žuna, Zenica, kategorija F-53 – disk, koplje, kugla
Rukib Škiljo, Doboj jug, kategorija F-54 – disk, koplje, kugla.

Pobjednik u šahu je dugogodišnji šampion Halid Bajramović, Zenica, a drugo i treće mjesto osvojili su Advan Arifović, Doboj jug i Muamer Telalović, Zenica.
Svečanost podjele diploma i medalja učesnicima je realizovana uz osvježenje i zakusku u jednom od Disability Friendly objekata – Hotelu Zenica.

Iz Organizacionog odbora igara zahvaljuju se Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, kompanijama BH Telecom i Arcelor Mittal, kao i drugim donatorima uz „čiju su podršku uspjeli organizovati ove igre, kojima su svi bili zadovoljni i na kojima su svi uživali“ -, kažu iz OO igara.

E.Imamović

Foto galerija E.Imamović/ PODP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno