Zenica

FOTO: Održana vježba PVJ i DVD Zenica “Oktobar – mjesec zaštite od požara”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održana vježba PVJ i DVD Zenica “Oktobar – mjesec zaštite od požara” – U okviru manifestacije “Oktobar – mjesec zaštite od požara” pripadnici PVJ i DVD Zenica su održali prezentaciju vatrogasne opreme i vještina svojih članova.

Nakon uvodnog postrojavanja pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice i pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva uslijedile su taktičko pokazne vježbe.

“Danas su sva četiri naša odjeljenja prezentirali u okviru redovnih aktivnosti u ovom mjesecu četiri vatrogasne vježbe koje su najčešće i koje se najviše koriste u našem radu. Prva vježba je bilo spašavanje sa visina, tačnije sa trećeg sprata gdje je izbio požar. Koristili smo vatrogasne ljestve koje su jedne od najmodernijih u BiH. Druga vježba je bilo također spašavanje sa visina, ali koristeći vatrogasni jastuk koji veoma rijetko koristimo, ali smo pokazali da i takvu opremu imamo na raspologanju. Treća vježba je bila jedna od najtežih vježbi, podrumski požar koji je veoma rizičan zbog velikih količina dima i opasnosti od gušenja u takvim zatvorenim prostorima. Četvrta vježba je bila tehnička intervencija u automobilskoj nesreći. Svjedoci smo da vatrogasci danas sve češće učestvuju u ovakvim akcijama i zbog toga smo željeli pokazati da mi možemo vrlo brzo i efikasnosno da djelujemo” – izjavio je Derviš Dedić koordinator Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica.

Nakon završetka vježbi predstavnici PVJ i DVD Zenica su predstavili najsavremeniju opremu firme Finans iz Mostara koja može biti od velike pomoći svakoj vatrogasnoj jedinici i istakli su da i oni teže da imaju što savremeniju opremu i nadaju se da će uskoro biti adekvatno i kvalitetno opremljeni za rad.

FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno