Zenica

FOTO: Održana “Večer Kur’ana” na Vrandučkoj tvrđavi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Vrandučkoj tvrđavi proteklog petka održana je „Večer Kur’ana“, a uokviru vjersko-kulturne manifestacije „Lastavica 2017”.
U prelijepom ambijentu tvrđave i po sparnom, a kasnije ugodnom vremenu, u prisustvu nekoliko stotina vjernika iz Vranduka i okoline i njihovih gostiju, program je počeo nakon klanjanja akšam namaza, kojeg je predvodio doc.dr.Ejub ef.Dautović, muftija zenički.
Za klanjanje namaza i slušanje predviđenog programa, vrijedni domaćini su unutrašnji prostor tvrđave prostrli ćilimima, a prisutni su počašćeni sokovima za osvježenje.
Domaćin manifestacije bio je Ramiz ef.Redžić, imam džamije u Vranduku, a program je, veoma
uspješno, vodio Edin ef. Kavazović, sekretar muftije zeničkog.

Organizator manifestacije bio je Muftiluk zenički, a učesnici večeri Kur’ana u Vrandučkoj tvrđavi pod nazivom „Večer Kur’na“ bili su hafizi Muftiluka zeničkog: hfz. mr. Enes ef. Beganović, hfz. Sead ef. Šahinović, hfz. Husejn ef. Čajlaković, hfz. Amir ef. Kaknjo, hfz. Ishak ef. Efendić, hfz. Sulejman ef. Rafuna, hfz. Hidajet ef. Talić, hfz. Nermin ef. Ibrahimović, hfz. Ahmed ef. Bukvić i hfz. Mustafa Jašar.

Program manifestacije realizovan je kroz učenje Kur’ana, napred pomenutih hafiza, učenje ilahija od strane hora Medžlisa IZ Tešanj, vazu-nasihata dr. Ahmeda ef. Adilovića, muftije travničkog, te prigodne besjede muftije zeničkog, doc.dr. Ejub ef. Dautovića.
Muftija travnički dr. Adilović i muftija zenički, Dautović u svojim obraćanjima, između ostalog, su ukazali na značaj učenja Kur’ana i življenja u skladu sa njegovim principima.
Prisutni su sa velikom pažnjom pratili predviđeni program ove manifestacije. Na kraju je, u džematu, klanjana i Jacija-namaz.

Sponzor sinošnje manifestacije bio je ALMY d.o.o. Zenica, tj. braća hadži Ismet i hadži Besim
Begić, a predsjednik organizacionog odbora “Lastavica 2017”, kao i ove manifestacije je
doc.dr. Ejub ef. Dautović, muftija zenički.

Za kraj, da ponovimo, centralni program ovogodišnje „Lastavice 2017“ bit će, ako Bog da, održan u nedjelju 06. augusta 2017. godine na platou Lastavice, na kojem će besjedu uputiti muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, a lastavičku poruku muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić.

Tekst i foto galerija: E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno