Zenica

FOTO: Održana treća “Šetnja do iftara”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Treća #ŠetnjaDoIftara 2022 okupila je osamdeset ljubitelja prirode i planine Smetovi kod Zenice. Iako vjetrovit, dan i podloga bili su odličnih predispozicija za još jednu uspješnu turu u okviru našeg projekta.
Sa parkinga na Smetovima uputili smo se do spomenika, odakle smo mogli vidjeti izuzetni širok i prostran horizont, od Huma preko Kalina do Vlašića i Mahnjače.
Spustili smo se niz blago olistale bukove šume smetovskih padina, te pored Dobre vode, izašli na raskršće za Peševiće. Nakon toga smo se uputili do livade iznad naselja Ričice, gdje smo iftarili, a potom smo se u grad uputili Bijelim putem, preko Crkvičkog brda. Dužina cijele ture bila je 9 kilometara.
U realizaciji ture učestvovali su naši prijatelji praonica tepiha TopClean Zeni-tours, Zenica Restoran kod Seje – Ćevabdžinica – Pekara Pruščanović te Autoškola AJAN Zenica kao i Nina i Amela sa poklonima za naše učesnike. Uz njih, prijatelji projekta su Autodijelovi Central-m Sehara Hidžab Shop porodica Dedić, Hasena, Cober i Berina
Sljedeća, Četvrta #ŠetnjaDoIftara 2022, naredne nedjelje, posljednja je za ovoramazansko izdanje, vodit će nas sa Vjetrenica preko Kubera do uzvišenja Golubak iznad Krivača. Uskoro ćemo objaviti najavu.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno