Zenica

FOTO: Održana, jedanaesta po redu, Noć rock ‘n’ rolla na Vranduku 2021

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održana, jedanaesta po redu, Noć rock ‘n’ rolla na Vranduku 2021- Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa-COVID-19 u cijelom svijetu, ove godine se, ponovo, organizovala u Vranduku, na Vrandučkoj tvrđavi, „Noć rock’n’roll-a”. Ovog puta u organizaciji „Muzičke radionice Vranduk-Zenica“ i menadžera projekta, Nisveta Abdulovića.

Sinoć, 06.augusta 2021.godine, na Vranduku je održana, 11.po redu muzička manifestacija “NOĆ ROCK ‘N’ ROLLA” Vranduk 2021.  I ove godine manifestacija na Vranduku je uvrštena u program 3. „Zenica Summer Festa“, koji traje od 02.8. – 21.8.2021.godine.

Upravo na mjestu gdje se ustoličavala i branila srednjovjekovna bosanska država, sinoć su se okupili ljudi koje povezuje velika životna strast prema muzici, ljubav prema rock’n’rollu, ali i nostalgija za nekadašnjim vremenima. Moderator manifestacije bio je Semir Čolić-Čola, koji je veoma uspješno komunicirao sa prisutnim i „zagrijavao“ atmosferu protekle večeri.

Po veoma ugodnom vremenu u augustovskoj večeri bez kiše i bez sparine, koja je vladala prethodnih večeri i sa dosta mlađe publike, rokeri su “zagrijali” prisutne sa starim i svojim hitovima.

U trosatnom programu nastupili su: ARGUS FLOMB-ZENICA, FLASTER-ZENICA, MLADE VAREŠKE ROKERKE (Udruženje Moja prva nota-Vareš), EXTRA 2000-TRAVNIK i specijalni gosti KATARZA –BANJA LUKA.

Projekat egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca iz mnogih krajeva BiH.

Cilj ove muzičke manifestacije je druženje i podsjećanje na muziku iz 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka, ali i na neke nove muzičke hitove.

Zahvaljujući grupi muzičara-entuzijasta u zrelim godinama, inače velikih poklonika rock and rolla, po 11.  put zaredom, na Kraljevskom gradu Vranduku odjekivali su zvuci urbane muzike, uz koje su stasale generacije mladih zeničkog kraja. Ovaj projekat, izgleda, ima svoju budućnost, ali i šanse da postane tradicija.

Vrandučka citadela sa poklonicima rock and rolla, dobra svirka i raspoloženje, obilježili su proteklu večer.

Inače, stari grad Vranduk sastoji se od citadele za nekoliko stotina posjetilaca, velike i male kule, te ostataka zidina, koje su opasavale središte srednjovjekovnog grada Vranduka. U blizini male kule smještena je džamija Sultana Mehmeda II El Fatiha. Do danas postoji i tunel, koji se nalazio na, nekad glavnoj, cesti Zenica – Doboj, sagrađen u Drugom svjetskom ratu, a nalazi se ispod kule u Vranduku.
Mnogi ističu da je ovo najljepši ambijent između zidina drevne tvrđave, u kojoj, na pauzi, dopire zvuk ezana sa obližnje džamije Sultan Mehmeda II El Fatiha i sve odiše Bosnom.

Zidine ovog starog srednjovjekovnog, bosanskog grada, sinoć su odzvanjale rockom.

Medijski pokrovitelji su bili RTVZE, Zenicablog i drugi. Cjelovečernji program snimala je TV Zenica.

Ulaz na ovu muzičku manifestaciju bio je slobodan.

Tekst i foto galerija

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno