Rekreacija

FOTO: Održana humanitarna utakmica za Almina Gazića: Elvedin Begić i Robert Prosinečki uveličali manifestaciju u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održana humanitarna utakmica za Almina Gazića: Elvedin Begić i Robert Prosinečki uveličali manifestaciju u Zenici – Večeras je u Zenici u dvorani na Bilmišću pred oko 400 gledalaca održana humanitarna utakmica između MNK “Calp” iz Zenice, te selekcije “Humanih zvijezda”, sastavljenih od sadašnjih, bivših proslavljenih bh. sportista.

Utakmica je igrana za Almina Gazića (34) iz Zenice, inače oca dvije djevojčice, koji je prije tri mjeseca obolio od melanoma – karcinoma kože, koji se proširio na limfne čvorove, jetru i kosti. Terapija koja mu je potrebna da bi se borio s ovom bolešću u prvoj fazi košta 60.000 maraka koje Gazić, nažalost, nije u mogućnosti sam sebi osigurati.

S tim u vezi grupica ljudi na čelu s bivšim nogometašem Aldinom Džidićem, predsjednikom MNK “Calp” Safetom Kubatom, te Fikretom Fejzić-Saliji ispred nevladine organizacije “Ljubičica” odlučili su da pokrenu ovu humanu akciju, koja će biti začinjena nogometnom utakmicom.

Bilo je lijepo večeras u Zenici, na malonogometnom terenu gledaoci su mogli vidjeli mnoge majstore nogometa, koji su nekada žarili i parili u BiH, ali i inostranstvu.

Humane zvijezde igrale su u sastavu: Šabić, Škoro, Glavaš, Brkić, Mujezinović, Džidić, Tuka, Bolić, Muslimović, Crnogorac, Hukić, Hodžić, Bešić, Ribić, Martinović, Bošnjak, Beganović. Trener: Mehmed Janjoš.

MNK “Calp” Zenica: Beganović, Čolić, Šišić, Delić, Kuduzović, Šehić, Imamović, Pjanić, Bajramović, Čančar, Brkić, Seferović, Bašić. Trener: Safet Kubat.

Vrhunac večeri desio se pred kraj prvog poluvremena, kada je oficijalni spiker Rešad Mamela prekinuo utakmicu, da bi u dvoranu ušli predsjednik nogometnog saveza BiH Elvedin Begić, te selektor reprezentacije Robert Prosinečki, koji su gromoglasnim aplauzom ispraćeno od svih aktera i publike na Bilmišću.

Vrijedi istaći da je utakmica završena rezultatom 6:6, a svoje nogometne vještine posebno je iskazao naš najbolji atletičar Amel Tuka, koji je postigao tri gola za ekipu Humanih zvijezda.

Na kraju utakmice svi gledaoci su se slikali s današnjim akterima ove humane manifestacije, koja je još jednom pokazala zajedništvo i veliko srce svih aktera, koji su uprkos tome što je nedjelja, danas odvojili svoje vrijeme, kako bi pomogli da se spasi jedan mladi život.

Uvjereni da će i ovaj put humanost Bosanaca i Hercegovaca izaći na vidjelo, porodica poziva sve ljude da, u skladu sa svojim mogućnostima, uplate sredstva za njegovo liječenje.

Uplate iz BiH na račun broj 134-481-10020614-40, Almin Gazić, ASA VANK. Uplate iz inozemstva: Almin Gazić, Vranduk 22, 72212 Nemila, broj računa 10020203955, IBAN BA391413551320192492, SWIFT CODE BKAUATWW kod BOSNA BANK INTERNACIONAL DD SARAJEVO.

Pomozimo ocu dvije djevojčice da dobije bitku za život!

FOTO:SPORTZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno