Zenica

FOTO: Održana deveta po redu Noć rock ‘n’ rolla na Vranduku 2018

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održana deveta po redu Noć rock ‘n’ rolla na Vranduku 2018 – Sinoć, 27.jula 2018.godine, u na Vranduku je održana, deveta po redu, muzička manifestacija “NOĆ ROCK ‘N’ ROLLA” Vranduk 2018, a u organizaciji Udruženja estradnih umjetnika zeničko-dobojskog kantona (ZDK).  Ove godine manifestacija na Vranduku je uvrštena u program Prvog „Zenica Summer Festa“, koji traje do 03.8.2018.godine.

Upravo na mjestu gdje se ustoličavala i branila srednjovjekovna bosanska država, sinoć su se okupili ljudi koje povezuje velika životna strast prema muzici, ljubav prema rock’n’rollu, ali i nostalgija za nekadašnjim vremenima. Uspješan moderator manifestacije bio je Semir Čolić-Čola iz Zenice.

Po veoma ugodnom vremenu u julskoj večeri bez kiše i nekoliko stotina posjetilaca, rokeri su “zagrijali” prisutne sa starim i svojim hitovima.

U višesatnom programu nastupili su: Rock Up i Ze selekcija iz Zenice, Extra 2000 iz Travnika, Mery Jam iz Banja Luke, te specijalni gosti iz Sarajeva, mladi Ema i Irnes, koji je po drugi put na Vranduku (prvi put sa 13 godina i sa Nekim novim klincima, op.a.), a Ema prvi put.

Za iznenađenje večeri pobrinuo se projekt menadžer ovog projekta Nisvet Abdulović, koji je na Vranduk doveo svog prijatelja, uspješnog harmonikaša, kompozitora i producenta Dragana Stojkovića-Bosanca. Bosanac se obratio prisutnim i kaže da, iako pjeva narodnjake u duši je roker. Oduševljen je vrandučkom tvrđavom i ambijentom u kojem se mogu održavati razne manifestacije. Od organizatora je dobio i majicu na poklon i obećao je da će svake godine dolaziti u Vranduk.

I ove ove godine na Vranduku je izvedena poema o tvrđavi i pjesma o Noći Rock’n’Rolla na Vranduku u izvedbi Rock-upa i Semira Čolića, a po tekstu Nisveta Abdulovića, koju je publika dobro prihvatila i nagradila aplauzom („O vrandučka tvrda stijeno u tebi se rok pokren’o…“)

Organizator ovog muzičkog događaja bilo je udruženje estradnih izvođača Zeničko dobojskog kantona, a veliki doprinos u organizaciji svakako pripada i menadžeru projekta Nisvetu Abduloviću.

Projekat egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca iz mnogih krajeva BiH.

 

Cilj ove muzičke manifestacije je druženje i podsjećanje na muziku iz 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka, ali i na neke nove muzičke hitove.

Zahvaljujući grupi muzičara-entuzijasta u zrelim godinama, inače velikih poklonika rock and rolla, po deveti  put zaredom, na Kraljevskom gradu Vranduku odjekivali su zvuci urbane muzike, uz koje su stasale generacije mladih zeničkog kraja. Ovaj projekat, izgleda, ima svoju budućnost, ali i šanse da postane tradicija.

Vrandučka citadela sa poklonicima rock and rolla, dobra svirka i raspoloženje, obilježili su proteklu večer.

Inače, stari grad Vranduk sastoji se od citadele za nekoliko stotina posjetilaca, velike i male kule, te ostataka zidina, koje su opasavale središte srednjovjekovnog grada. U blizini male kule smještena je džamija Sultana Mehmeda II El Fatiha. Do danas postoji i tunel, koji se nalazio na, nekad glavnoj, cesti Zenica – Doboj, sagrađen u Drugom svjetskom ratu, a nalazi se ispod kule u Vranduku.
Zidine ovog starog srednjovjekovnog, bosanskog grada, sinoć su odzvanjale rockom. Ova tradicionalna manifestacija trajala je do kasno u noć.

Ulaz na ovu muzičku manifestaciju bio je slobodan.

Ove godine generalni sponzori manifestacije su Grad Zenica i ZDK, koji podržavaju sve projekte iz kulture u Gradu, a među pokroviteljima su BH Telekom, Almy, Str Melodi, Zim, STR ING AUTO…

Medijski pokrovitelji su bili RTVZE, Radio Active, Zenicablog i drugi.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno