Zabava

Foto+video: Održana 7. Noć rock ‘n’ rolla Vranduk

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Vranduku je održana, sedma muzička manifestacija “NOĆ ROCK ‘N’ ROLLA” Vranduk 2016. Upravo na mjestu gdje se ustoličavala i branila srednjovjekovna bosanska država, sinoć su se okupili ljudi koje povezuje velika životna strast prema muzici, ljubav prema rock’n’rollu, ali i nostalgija za nekadašnjim vremenima.

Veoma uspješan moderator manifestacije bio je gospodin Semir Čolić-Čola iz Zenice. Po veoma ugodnom vremenu i nekoliko stotina posjetilaca, rokeri su “zagrijali” prisutne sa starim i svojim hitovima.

Video: ZenicaLife

U višesatnom programu nastupili su: Extra 2000 iz  Travnika, Mary Jam iz Banja Luke, SFOR iz Tešnja, te Taxi Band i Rock Up (bivši Kamenjari) iz Zenice. Gosti iz Banja Luke i Tešnja po prvi put su bili u Vranduku i izjavili su da su oduševljeni ambijentom i velikom prisustvu ljubitelja rocka.

Ovaj projekat je podržan od strane Grada Zenica, ZDK-a, Ministarstva za sport i kulturu ZDK, BH Telekoma, Askokomerca, Almyja…, a medijski pokrovitelji su bili RTVZE, Zenit, Zenicablog i drugi.

Organizator ovog muzičkog događaja bilo je udruženje estradnih izvođača Zeničko dobojskog kantona. Projekat egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca iz mnogih krajeva BiH.

Cilj ove muzičke manifestacije je druženje i podsjećanje na muziku iz 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka, ali i na neke nove muzičke hitove.
Zahvaljujući grupi muzičara-entuzijasta u zrelim godinama, inače velikih poklonika rock and rolla, po sedmi put zaredom, na Kraljevskom gradu Vranduku odjekivali su zvuci urbane muzike, uz koje su stasale generacije mladih zeničkog kraja. Ovaj projekat, izgleda, ima svoju budućnost, ali i šanse da postane tradicija.

Vrandučka citadela sa poklonicima rock and rolla, dobra svirka i raspoloženje, obilježili su proteklu večer.

Inače, stari grad Vranduk sastoji se od citadele za nekoliko stotina posjetilaca, velike i male kule, te ostataka zidina, koje su opasavale središte srednjovjekovnog grada. U blizini male kule smještena je džamija Sultana Mehmeda Fatiha. Danas postoji i tunel, koji se nalazio na, nekad glavnoj, cesti Zenica – Doboj, sagrađen u Drugom svjetskom ratu, a nalazi se ispod kule u Vranduku. Zidine ovog starog srednjovjekovnog, bosanskog grada, sinoć su odzvanjale rockom. Ulaz na ovu muzičku manifestaciju bio je slobodan.

Tekst i foto galerija
E. Imamović

Foto priču našeg drugog saradnika, milenka Šećerovića, pogledajte ovdje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno