Politika

FOTO: Održana 46. sjednica Gradskog vijeća Zenica, o čemu se raspravljalo i šta je usvojeno?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana je 46. sjednica Gradskog vijeća Zenica, na kojoj su vijećnici raspravljali o 18 važnih tačaka dnevnog reda. Glavne teme sjednice obuhvatile su različite aspekte gradskog razvoja i finansijske transparentnosti.

Jedna od ključnih odluka na sjednici bilo je jednoglasno prihvatanje Izvještaja o izvršenju Budžeta Grada Zenica za prvo tromjesečje 2024. godine, koji je pokazao značajan rast prihoda. Prema izvještaju, ukupni prihodi iznosili su gotovo 40 miliona maraka, što predstavlja povećanje od 37 posto u odnosu na planiranu cifru, te 32 posto u poređenju s istim periodom prethodne godine.

Na prijedlog Gradonačelnika, dnevni red Vijeća je dopunjen grafičkom prezentacijom o Poslovnoj zoni “Zenica Jug”.

Vijećnici su također usvojili prijedloge odluka o prodaji gradskog građevinskog zemljišta u Poslovnoj zoni “Zenica 1” putem licitacije, dok su odlučili povući na doradu prijedlog Odluke o prodaji gradskog građevinskog zemljišta putem neposredne pogodbe radi oblikovanja građevinske čestice.

Dodatno, vijećnici su prihvatili prijedloge odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju lokalne ceste Pojske – Rebrovac te dali saglasnost za izgradnju primarnog distributivnog gasovoda od strane JP “ZENICAGAS” d.o.o. Zenica.

Na sjednici su razmatrani i godišnji izvještaji nekoliko javnih preduzeća i institucija, među kojima su JP “RTV Zenica”, JP “Parking servis”, JP “Tržnica”, JP “Grijanje”, JP “Vodovod i kanalizacija”, JP “Gradsko groblje”, JP “ZENICAGAS” i Zenička razvojna agencija ZEDA. Ipak, vijećnici nisu prihvatili godišnje izvještaje Privrednog društva “Regionalna deponija Mošćanica” i Gradskog pravobranilaštva Zenica.

Kao posljednju tačku dnevnog reda, vijećnici su prihvatili Prijedlog izmjene Odluke o raspisivanju javnog poziva za izgradnju podzemne garaže na Trgu BiH u Zenici.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno