Ostali sportovi

Foto: održan Zenica Karate Master 2016

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: održan Zenica Karate Master 2016 – U sportskoj dvorani „Bilimišće“ u Zenici, održan je Otvoreni karate turnir „Zenica Karate Master 2016“. Tehnički organizator turnira je Karate klub „Kumite“ iz Zenice, a organizaciju je podržao Šotokan karate savez Ze-do kantona Zenica.

Na turniru je učešće uzelo 169 takmičara iz 11 klubova iz BiH i Hrvatske.

Turnir je krasila odlična atmosfera, veoma kvalitetan karate i prelijepo druženje. Prilikom ceremonije otvaranja turnira uručene su zahvalnice sponzorima, donatorima i prijateljima Karate kluba „Kumite“ koji su u protekloj godini pomagali ovaj kolektiv. Zahvalnice su uručene Stomatološkoj ordinaciji „Smile Studio“ Zenica, doktoru Cogo Erminu, građevinskoj firmi doo „Neimari“ iz Šerića, gospodinu Kovačević Enesu, Scan Studiju „Duran“ , gospodinu Duranović Emiru, kompaniji „Pero“ doo Zenica, predstavniku gospodinu Perić Mariju, te velikom sponozoru kluba i Otvorenog karate turnira „Zenica Karate Master 2016“ BH Telecom direkcija Zenica, kojima se i ovom prilikom od srca zahvaljujemo.

Takođe, posebno priznanje za dugogodišnje prijateljstvo i saradnju uručeno je Karate klubu „Petrina“ iz Bibinja, R. Hrvatska, treneru kluba gospodinu Režan Predragu.

Organizator je izrazio zahvalnost svim BH medijima, a naročito zeničkim internet portalima, TV i radio stanicama koji redovno, iz godine u godinu prate rad našeg malog koletkiva, web portalu Zenicablog i gospodinu Džonlić Adnanu, radio televiziji Zenica, nezavosnim novinama Naša riječ Zenica, Avaz sport, Dnevni Avaz, web portalima sport ZDK.com, klix.ba, zenica24sata i exkluziva.ba.

Turnir su otvorili veterani stariji od 40 godina koji su se natjecali u disciplini Kate, a po završetku turnira proglašeni su najuspješniji klubovi i takmičari:

· Najuspješniji klub turnira 1. mjesto je Karate klub „Kyusho“ iz Zenice
· Najuspješniji klub turnira 2. mjesto je Karate klub „Centar“ iz Sarajeva
· Najuspješniji klub turnira 3. mjesto je Karate klub „Igman“ iz Istočnog Sarajeva
· Najuspješnija takmičarka je juniorka Amila Ismić i
· Najuspješniji takmičar je junior Nenad Paleka

Najuspješnijim klubovima i takmičarima uručeni su posebni pehari.

Atmosferu sa turnira, kao i sa druženja poslije turnira, pogledajte na našem facebook profilu:

Karate klub „Kumite“ Zenica će u prvoj polusezoni posjetiti karate takmičenje u Maglaju, međunarodni turnir u Sloveniji, te učestvovati na karate seminaru u Zadru, R. Hrvatska.

Uprava KK „Kumite“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno