Zenica

FOTO: Održan treći program iz manifestacije „Kreativno ljeto u Zenici“ sa knjižarom „EN“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan treći program iz manifestacije „Kreativno ljeto u Zenici“ sa knjižarom „EN“- Danas, 07.7.2021.godine, održan je treći, ovogodišnji  program iz kulturne manifestacije „Kreativno ljeto u Zenici“ sa knjižarom „EN“.

U današnjem programu pod nazivom „Na nama svijet ostaje“  s djecom iz vrtića „Dunja“ iz Zenice, družila se autorica slikovnica, bajki i igrokaza, Alisa Trtak-Bajramović iz Zenice, a gošća kreativne radionice bila je i odgajateljica iz Sarajeva Azra Berberović u čijoj se porodici, već treću generaciju, nastavlja tradicija ručnog i umjetničkog rada.

Današnji program nosi isti naziv kao i njena zbirka poezije, koja je napisana prije mnogo godina.

-Danas su predstavljeni su stihovi, slikovnice, neke priče, nešto iz svog književnog opusa, na način koji je primjeren njihovom uzrastu. Razgovarali smo, glumili, crtali i ponudili im ono što je kreativno, ono što nosi kreativnu poruku za djecu-, izjavila je za medije Alisa Trtak-Bajramović.

Djeca su dobila papir, bojice i drugo, te dobili priliku da na licu mjesta, na otvorenoj „kreativnoj radionici“ urade svoje crteže i kreacije, što su činili sa velikim zadovoljstvom.

Kreativka – učiteljica, Azra Berberović, kaže da je ovo njena druga posjeta našem gradu i nakon današnje manifestacije izjavila je za medije:

-Bavim se kreativnim radom i edukator sam radionica za djecu i odrasle. Došla su djeca iz dječijeg vrtića i na početku druženja, to je bila kutija iznenađenja, a i povezano sa kolegicom koja isto radi u prosvjeti i sa njenom temom iz ekologije.

– Cilj nam je da djecu odmaknemo od laptopa, tableta i mobitela i vratimo ih starim načinima druženja. Da ih vratimo čitanju, bojenju, pravljenju lutki i igrački koje mogu praviti u svojoj dobi -, kazao je u izjavi za medije, Midhat Kasap, jedan od organizatora ove manifestacije

Inače, cijeli program je inicijativa, zamisao i u organizaciji Midhata Kasapa, bibliotekara i animatora kulturnih programa  i Zuhre Bajramović-Halač, vlasnice knjižare „En“ u Titovoj ulici u Zenici.

Ovo je planirano druženje sa zanimljivim gostima, te ljetnom oživljavanju Titove ulice i ove popularne pješačke zone sa Carine prema RK Zeničanka.

Nakon prošlogodišnjih zanimljivih druženja pod nazivom „Kafa uz knjigu o Zenici“, na otvorenom pred knjižarom „En“, organizatori nastavljaju sa novim manifestacijama i ove godine. U 2020.godini održano je ukupno sedam druženja u mjesecima avgustu i septembru.

Za ovu subotu 10.7. u 10,30 sati, planirano je 4.druženje u okviru „Kreativog ljeta u Zenici“ pred knjižarom „En“, ovog puta s Adisom Tanovićem, autorom slikovnica, bojanki, turističkih vodića…

Nadamo se i ovaj put ugodnom druženju i upoznavanju sa ovim vrijednim autorom i njegovim radovima.

– Pozivamo sve medijske portale da se družimo i što bolje predstavimo naše autore širom naše drage BiH. Dobro nam došli na sva druženja, koja će ostati da žive u nezaboravu -, objavili su na oficijelnoj facebook stranici knjižare „En“ u Zenici.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno