Rekreacija

FOTO: Održan tradicionalni planinarski proljetni pohod na Lisac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan tradicionalni planinarski proljetni pohod na Lisac – Nakon drugog odgađanja radi lošeg vremena Planinarsko društvo „Tajan-Lisac“ Zenica je uspjelo organiizovati svoju tradicionalnu manifestaciju „Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba“. Već najavljeno sunčano vrijeme građani i planinari Zenice su se odazvali ovom proljetnom planinarskom pohodu koji je imao start od sela Vreselja odakle su učesnici  išli podno vrha Jelina do planinarskog doma Lisac.

Učesnici su imali priliku da uživaju u lijepom vremenu pogledima prema planinama Vlašića, Kalina, Vranice i ljepotama šarenila livadskog cvijeća koji se doživljavaju u  ovom godišnjem dobu.

U sklopu manifestacije ispred planinarskog doma održana su planinarska takmičenja kako za žene tako i za muškarce: skok iz mjesta u dalj, bacanje kamena sa ramena, trčanje u vreči i natezanju konopca.

Sekcija društva planinara „ArcelorMittala“ Zenica  je učestvovala u organizaciji povodom obilježavanja Svjetskog dana Zaštite na radu u Kompaniji Arcelor Mittal Zenica koja je bila glavni donator: pohoda, planinarskog ručka-grah, za najmlađeg i najstarijeg učesnika i nagrada za pobjednike takmičara u planinarskim sportskim nadmetanju. Da je ovo bio značajan planinarski pohod dokaz je i dolazak generalnog direktora Kompanije ArcelorMittal gosp. Nair Biju na ispračaju učesnika gdje je svim učesnicima poželio ugodan boravak na planini Lisac.

Ovom pohodu odazvali su se građani Zenice, UG „Život“ Zenica, uposlenici Arcelor Mittal Zenica te predstavnici Planinarskih društava Mladost, Željezara, Tvrtkovac, Zenica.A kao i uvijek podršku u osiguranju učesnika dali su članovi Gorske službe spašavanja stanica Zenica

Naredna društvena manifestacija je u mjesecu juli „Tajanova transferzala“

Bernadin Kapo, PD Tajan-Lisac Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno