Zenica

FOTO: Održan skup Inicijativnog odbora Vijeća radnika AMZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan skup Inicijativnog odbora Vijeća radnika AMZ – U sali Sportsko – rekreativnog centra Željezara Zenica (Sala Industrijske škole) održan je prvi i historijski skup radnica i radnika kompanije ArcelorMittal Zenica, te time ispunjen još jedan korak, po zakonu o Vijeću uposlenika u formiranju prvog našeg Radničkog savjeta!

Na skupu radnici naše kompanije su izabrali izbornu komisiju u sastavu – predsjednik Kemal Ahmetspahić, te članovi Mirsad Torlaković, Suvad Hasanbašić, Adi Hadžić i Faik Šabić, a koja će u narednom periodu raspisati izbore za Vijeće / Savjet radnika ArcelorMittala Zenica!

Zahvaljujemo se svim prisutnim i ponosni smo na nas radnike ArcelorMittala i nadamo se da ćemo od sada uvijek biti ovako solidarni i ujedinjeni u borbi za naša radnička prava i interese!

Posebno se zahvaljujemo u ime svih radnika ArcelorMittala Forumu sindikalnih aktivistica i aktivista SDP BiH, Emini Abrahamsdotter sa njenim timom koji su nam čitav ovaj period pružali podršku u svakom smislu i odazvali se i na naš prvi skup radnica i radnika! Hvala još jednom svima i budimo ponosni na nas sve! Idemo dalje!

Inicijativni odbor Vijeća radnika AMZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno