Nogomet

Foto: održan prvi trening Zmajeva u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: održan prvi trening Zmajeva u Zenici – Reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su na Trening centru u Zenici odradili svoj prvi trening, a reprezentativci Senad Lulić i Vedad Ibišević su prije treninga novinarima rekli svoja očekivanja od utakmice protiv Estonije.

Ibišević je kazao kako je zadovoljan prvim dijelom priprema te da je boravak u Zenici odlična prilika da se uozbilje pred susret sa Estonijom.

“Zadovoljni smo prvim dijelom priprema, sada se približava utakmica i dobro je da smo došli ovdje da se uozbiljimo pred najbitniju utakmicu kvalifikacija. Bitan je početak jer znamo kako je bilo prošlih kvalifikacija”, kazao je Ibišević te dodao da je cilj pobjeda i ozbiljno shvatanje protivnika.

Lulić se složio sa Ibiševićem te dodao da se prošle kvalifikacije ne smiju ponoviti.

“Mislim da se u ovim kvalifikacijama to ne smije desiti i smatramo da je bitno pobjedom krenuti kvalifikacije. Borbenost i zalaganje treba bit normalno na terenu. Došli smo ovdje jer imamo svoj mir. Svi kažu da je Estonija lagan protivnik, ali toga nema više u fudbalu. Svi moramo dati svoj maksimum”, istakao je Lulić.

Nedostatak bitnih igrača u selekciji Estonije za Ibiševića ne predstavlja prednost već je poručio da je bitno gledati svoju ekipu.

“Teže je kada fale neki igrači pogotovo kao što je Bešić koji je bio i na Svjetskom prvenstvu i u kvalifikacijama. On ima iskustva, ali mi smo uvijek imali kvalitet pa ćemo imati i zamjenu”, prokomentarisao je Lulić nedostatak Bešića.

Reprezentativac Ervin Zukanović je zadovoljan prvim dijelom priprema koje su odradili u Sarajevu te je dodao da je najbitnije da su svi zdravi, nakon čega je prokomentarisao i predstojeći susret protiv Estonije.

“Estonija traži svoje šanse da naprave najbolje kvalifikacije, a mi moramo igrati svoju igru, biti strpljivi i čekati svoje šanse tokom čitave utakmice”, izjavio je Zukanović.

On je još poručio da je atmosfera na dobrom nivou te da neće dozvoliti da se ponove prošle kvalifikacije.

“Iz prošlih kvalifikacija smo izvukli neke pouke i sada nećemo da gubimo bodove kući. Trebamo startati ozbiljno, u prvoj utakmici uzeti tri boda i nadam se da ćemo u tome uspjeti”, dodao je Zukanović.

Za kraj je istakao da su se novi reprezentativci dobro uklopili u tim te da vjeruje da će im pomoći u ostvarenju zajedničkih ciljeva.

Bh. reprezentativci su istakli da raspoloženje nije na visokom nivou zbog prošlih kvalifikacija, ali da će im to pomoć da ozbiljnije shvate protivnika. E.Mehić/Klix

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno