Kultura

FOTO: Održan još jedan program „Kreativno ljeto u Zenici“ sa knjižarom „EN“, gostovao Adis Tanović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan još jedan program „Kreativno ljeto u Zenici“ sa knjižarom „EN“, gostovao Adis Tanović- Protekle subote, 10.7.2021.godine od 10,30 sati, održan je četvrti, ovogodišnji  program iz kulturne manifestacije „Kreativno ljeto u Zenici“ sa knjižarom „EN“ u Titovoj ulici broj 20.

U subotnjem programu gostovao je Adis Tanović iz Sarajeva, koji je zainteresovanim građanima predstavio bojanke i slikovnice. Tanović je, inače, autor slikovnica, bojanki i turističkih vodića.

-Radi se o tri slikovnice i bojanke i ovaj projekat se sa njima ne završava, a cilj je da se predstavi prirodno i kulturno naseljeđe naše zemlje, namijenjeno je, prije svega, dijaspori kako bi sačuvali svoj identitet, pri čemu se ujedno promoviše i bosanski jezik -, kazao je Tanović u izjavi za Zenicainfo.ba.

Adis Tanović, pisac, putopisac i fotograf, rođen je 1979. godine u Sarajevu. Po zanimanju je ekonomist. Autor je više turističkih vodiča. Ističe uspješnu desetogodišnju saradnju sa Zeničanima, prije svih Midhatom Kasapom i Sedžidom Beganović-Isaković.

Inače, cijeli program manifestacija je inicijativa, zamisao i u organizaciji Midhata Kasapa, bibliotekara i animatora kulturnih programa  i Zuhre Bajramović-Halač, vlasnice knjižare „En“ u Titovoj ulici u Zenici.

Ovo je planirano druženje sa zanimljivim gostima, te ljetnom oživljavanju Titove ulice i ove popularne pješačke zone sa Carine prema RK Zeničanka.

Zeničko kreativno kulturno ljeto nastavlja se i iduće sedmice, programima za najmlađe, te za starije.

U četvrtak, 15.7.2021.godine, biće predstavljena knjiga „Leptir-priča o nevidljivim krilima“, autorice Nisvete Kozlić, a u subotu, 17.7.2021.godine. biće predstavljena dva autora knjiga za odrasle, profesor Taib Spahić sa zbirkom poezije, te Seid Imamović, aforističar i književnik.

-Dobro nam došli na sva druženja, koja će ostati da žive u nezaboravu -, objavili su na oficijelnoj facebook stranici knjižare „En“ u Zenici.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno