Zenica

FOTO: Održan „Futurea“ festival za djecu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan „Futurea“ festival za djecu- Na Trgu Alije Izetbegovića danas je održan „Futurea“ festival za djecu uz učešće velikoj broja zainteresovanih mališana.

Putujući dječiji festival “Futurea” je doputovao u Zenicu, a mališani na su mogli uživati uz pozorište, ples i kreativne igre. U festival je uključeno oko 160 volontera iz Holandije i 20 volontera iz Zenice.

Ovogodišnji festival je podijeljen na četiri svijeta u kojima svi posjetioci mogu uživati u radionicama i to Svijet sporta i igara, Svijet mašte i magije, Svijet mladih, te Svijet okeana.

„Futurea“ je putujući dječiji festival, koji će svake godine obilaziti različite gradove BiH, te najmlađima donositi različite svjetove edukacije, zabave.mašte i igara. Prije Zenice gostovali su u Fojnici, a nakon toga idu u Mostar i Konjic.

Nakon višegodišnjeg učešća na Kids Festivalu, Fondacija Out of Area iz Holandije je pokrenula ovaj novi festival pod nazivom „Futurea“.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno