Biznis

FOTO: Održan Code Smash Hackathon, pobjedio tim “First Tech”, slijede ga “Lešinari” i “Code Ninjas”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u ZEDI održan Code Smash Hackathon, takmičenje za studente Politehničkog fakulteta-Odsjek softversko inženjerstvo. Takmičenje je organizirao Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici u saradnji sa Softray Solutions uz pomoć brojnih sponzora. Studenti podijeljeni u timove, danas su rješavali problem koji se tiče zagađenja okoliša, a za tri tima sa najboljim rješenjem su obezbijeđene vrijedne nagrade.

Na samom početku prisutnima su se obratili: prof.dr.sc. Sabahudin Jašarević, dekan Politehničkog Fakulteta, Valerija Gasman, predstavnica Unicredit banke, Alma Suljučić, predstavnica Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Merlina Ramani iz HR odjela Softray Solutionsa, Halim Prcanović, rukovodilac Centra za monitoring ZDK, Senad Huseinagić, direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Takmičari su vrijedno radili na idejnim rješenjima na problem iz obasti zaštite okoliša, te smo nakon 12 sati rada i prezentacija rješenja, a na osnovu ocjena stručnog žirija dobili i pobjednike.

Sve prezentacije su ponudile zaista kreativne ideje s ciljem poboljšanja zaštite okoliša i poboljšanja zdravlja, no prema ocjenama žirija danas je najkreativniji bio tim „First Tech“ koji je osvojio vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 5000,00 KM.

Drugo mjesto zauzeo je tim „Lešinari“ koji je osvojio novčanu nagradu u iznosu od 1500,00 KM, dok je treće mjesto osvojio tim „Code Ninjas“ sa osvojenom novčanom nagradom u iznosu od 1000,00 KM. Nagrade je uručio prof.dr.sc. Spahija Kozlić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Čestitam Politehničkom fakultetu i suorganizatorima, a posebno studentima koji su učestvovali na ovom takmičenju. Ministarstvo će i ubuduće podržavati ovakve aktivnosti, rekao je na kraju takmičenja ministar Kozlić.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Softray Solutions na odličnoj saradnji. Takmičenje je podržalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, kao i sponzori, kojima se također srdačno zahvaljujemo. Studentima još jednom upućujemo iskrene čestitke! FOTO: UNZE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno